HV Quintus en Cabooter Group/HandbaL Venlo spelen voor winst Alternatieve Competitie

HV Quintus en Cabooter Group/HandbaL Venlo spelen voor winst Alternatieve Competitie

De handbalsters van HV Quintus en Cabooter Group/HandbaL Venlo nemen het op 12 en 19 juni tegen elkaar op voor de winst in de Alternatieve competitie. De teams spelen in een Best of Two om de eer in deze competitie. Beide wedstrijden zijn live te zien op HandbalNL.tv.

Door het Coronavirus is het handbalseizoen anders gelopen dan andere jaren. In september zijn de ploegen gestart met de reguliere competitiewedstrijden in de Eredivisie. De competitie werd na een paar wedstrijdweekenden stil gelegd. Vanaf april zijn een aantal Eredivisieploegen bij de dames na onderling overleg begonnen met een Alternatieve competitie. Niet alle ploegen voelden zich prettig bij het spelen van competitiewedstrijden, waardoor er acht van de twaalf Eredivisie damesteams een competitie vormden. De deelnemers aan de Alternatieve competitie waren: HV Quintus, Cabooter Group/HandbaL Venlo, OTTO Work Force/VOC Amsterdam, JuRo Unirek/VZV, Westfriesland/SEW, PCA/Kwiek, KRAS/Volendam en Vlug en Lenig.

De ploegen hebben een halve competitie tegen elkaar gespeeld, dit betekent dat ieder team elkaar één keer is tegengekomen. Op 10 april hebben Cabooter Group/HandbaL Venlo en HV Quintus tegen elkaar gespeeld in Sporthal Craneveld in Venlo. De wedstrijd werd gewonnen door de bezoekers met 27-30. De speelsters uit Kwinstheul behaalden 12 punten in de competitie, de dames uit Venlo 10 punten.

Op zaterdag 12 juni vindt de eerste wedstrijd van de Best of Two plaats in de Eekhout hal in Kwintsheul. Om 19:00 uur zal het beginsignaal klinken. Een week later spelen de ploegen om 19.00 uur in de sporthal Craneveld in Venlo. Wanneer beide teams een wedstrijd winnen, zal het doelpunten verschil de winnaar bepalen. Wanneer dit gelijk uitvalt, wordt er gekeken naar het aantal gescoorde doelpunten in de uitwedstrijd. Mocht dit ook geen winnaar opleveren, dan zullen strafworpen de uitkomst bepalen.

Naast de strijd om de eerste plek in de Alternatieve competitie zal er ook een strijd zijn om plaats 3, plaats 5 en plaats 7. De dames van OTTO Work Force/VOC Amsterdam en JuRo Unirek/VZV spelen om plaats 3, de speelsters Westfriesland/SEW en PCA/Kwiek om de vijfde plaats en de zevende plaats wordt beslist in een Best of Two door KRAS/Volendam en Vlug en Lenig.

Speelschema (plaats 1):
Zaterdag 12 juni 19:00 uur: HV Quintus – Cabooter Group/HandbaL Venlo – Kijk hier live
Zaterdag 19 juni 19:00 uur: Cabooter Group/HandbaL Venlo – HV Quintus – Kijk hier live

Speelschema (plaats 3, 5 en 7):
Zaterdag 12 juni 19:00 uur: OTTO Work Force/VOC Amsterdam – JuRo Unirek/VZV
Zaterdag 12 juni 19:00 uur: Westfriesland/SEW – PCA/Kwiek
Zaterdag 12 juni 19:00 uur: KRAS/Volendam – Vlug en Lenig
Zaterdag 19 juni 20:00 uur: JuRo Unirek/VZV – OTTO Work Force/VOC Amsterdam
Zaterdag 19 juni 19:30 uur: PCA/Kwiek – Westfriesland/SEW
Zaterdag 19 juni 19:00 uur: Vlug en Lenig – KRAS/Volendam