KEMBIT-Lions wint van Aalsmeer en houdt zicht op landstitel

KEMBIT-Lions wint van Aalsmeer en houdt zicht op landstitel

KEMBIT-Lions heeft het tweede duel in strijd om de landstitel van Green Park/Handbal Aalsmeer gewonnen. De ploeg van Christoph Jauernik was met 22-25 te sterk. Zaterdag 19 juni volgt de ontknoping in de titelstrijd om 16:30 uur in Sittard. Bij winst prolongeert Aalsmeer de titel. Als Lions wint, kunnen de Limburgers na vier jaar de schaal weer omhoog houden.  

In Sporthal de Bloemhof, waar 150 toeschouwers luidkeels aanwezig waren, zag het thuispubliek Rob Jansen uit de startblokken schieten met twee goals. Pieter Strauven zorgt met een schot van afstand voor de eerste goal van Lions. Aan de overkant weet Samir Benghanem het net op prachtige wijze te vinden, met een bal achter zijn rug langs verschalkt hij keeper Luuk Hoiting. Hoiting zorgt er daarna voor dat zijn doel minuten lang leeg blijft, inclusief een penalty save.

Door goals van Jeroen de Beule en Joris Baart zijn beide ploegen in evenwicht na tien minuten spelen: 3-3. De keepers aan beide kanten eisen een glansrol op. Aan de kant van Aalsmeer stopt Rene de Knegt een break-out en Marco Verbij een zevenmeter. Hoiting zet daar ook een aantal knappe reddingen tegenover, waardoor de doelpunten in het begin van de wedstrijd duur zijn.

Lions krijgt de aanvalsmachine als eerst aan de praat en weet vier keer op rij te scoren. Ze buigen een 5-4 achterstand om in een 5-8 voorsprong. De Limburgers pakken een marge van vier goals, maar Aalsmeer laat het er niet bij zitten. Met nog vijf minuten te spelen zorgt Tim Bottinga ervoor dat Aalsmeer in het spoort blijft: 8-10. Serge Heinen bepaalt de ruststand op 10-12.

Aalsmeer maakt in de tweede helft meteen de aansluitingstreffer. Lions pakt het initiatief in de wedstrijd weer op. Een goed spelende Luca van Straaten zorgt voor een comfortabele voorsprong: 11-15. Lions houdt deze score vast tot dat ze tegen een tijdstaf aanlopen. Aalsmeer profiteert via goals van Donny Vink en Don Hartog en brengt de stand op 15-17.

Aalsmeer vecht zich terug. Halverwege de tweede helft zorgt een zeer sterk spelende Samir Benghanem voor een gelijke stand: 18-18. Het duel golft even op en neer. Met nog tien minuten te spelen en een stand van 20-21 kan de wedstrijd beide kanten op, tot het Lions opnieuw lukt het voordeel te pakken. Ze vechten voor hun laatste kansen op de landstitel.

Luuk Hoiting bewijst maar weer hoe goed hij is. Met cruciale reddingen brengt de ‘Man of the Match’ zijn ploeg in de gelegenheid de winst te pakken. Lions loopt van 21-22 uit naar 21-25 en sleept zo een derde duel uit het vuur. Tobias Marx bepaalt de eindstand op 22-25.

Green Park/Handbal Aalsmeer – KEMBIT-Lions 22-25 (10-12)

Green Park/ Handbal Aalsmeer:
Marco Verbeij, Rene de Knegt, Jimmy Castien, Armando Besseling, Tom de Bruin, Don Hartog (3), Donny Vink (2), Samir Benghanem (8), Rob Jansen (2), Vaidas Trainavicius (3), Marvin van Offeren, Max de Maat, Tim Bottinga (2), Tobias Marx (2), Pepijn Michielsen, Jeromy van der Ban, Thomas Houtepen.

KEMBIT-Lions:
Mike Kusters, Bram Kleijkers, Luuk Hoiting, Scott de Hoogh, Koen van Dijk, Tim Roefs (1), Rob Schmeits (1), Luca van Straaten (5), Serge Heijnen (1), Lino Janssen, Ivo Steins (3), Joris Baart (4), Pieter Strauven (3), Bjorn Marquardt, Robin Leunissen (3), Joao Ramos, Ids Eussen, Martijn Kleijkers (1), Jeroen de Beule (3).

Speelschema:
Zaterdag 19 juni 16:30 uur: KEMBIT-Lions – Green Park/Handbal Aalsmeer – Live op www.handbalnl.tv