HV Quintus wint Alternatieve competitie

HV Quintus wint Alternatieve competitie

Op 12 en 19 juni speelden de dames van HV Quintus in een Best of Two tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo voor de winst in de Alternatieve competitie. In de eerste wedstrijd in de Eekhout hal in Kwintsheul was de winst voor de dames uit Limburg: 24-28.

De tweede wedstrijd werd afgelopen zaterdag gespeeld in Venlo. HV Quintus revancheerde zich in dit duel en wist bij rust al een ruime voorsprong te noteren: 9-18. Ook na rust pakten de dames uit Kwintsheul door. Uiteindelijk wisten zij de tweede wedstrijd in de Best of Two tegen Cabooter Group/HandbaL Venlo overtuigend te winnen met 24-34. De winst in de Alternatieve competitie is daarmee voor HV Quintus.

JuRo Unirek/VZV en OTTO Work Force/VOC Amsterdam streden in een Best of Two om de derde plaats. In de eerste wedstrijd waren de ploegen aan elkaar gewaagd en eindigde de wedstrijd in een gelijke stand: 27-27. Afgelopen zaterdag wist JuRo Unirek/VZV in de thuiswedstrijd de winst te pakken: 28-24.

In de strijd om de vijfde plaats namen Westfriesland/SEW en PCA/Kwiek het tegen elkaar op. Beiden ploegen wisten hun thuiswedstrijd te winnen. De eerste wedstrijd was voor Westfriesland/SEW: 38-25. De tweede wedstrijd werd gewonnen door PCA/Kwiek: 30-29. Op doelsaldo is de winst voor de dames uit Noord-Holland, waarmee zij als vijfde eindigen in de Alternatieve competitie.

De ploegen van KRAS/Volendam en Vlug en Lenig speelden twee wedstrijden voor plek zeven. De dames uit Volendam wisten beide wedstrijden te winnen. In Volendam was het een close call: 31-30. In Geleen was er een ruimere winst: 28-33.

Foto credit: Quintus Handbal