Een inclusieve handbalsport

Een inclusieve handbalsport

 

 

 

 

 

Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) zet het hele jaar hard in op inclusief sporten. Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt bij onze bond en de verenigingen. Sport betekent plezier voor iedereen. Iedereen moet mee kunnen doen en bovenal zichzelf kunnen zijn. Naast bijvoorbeeld etnische achtergrond mag ook seksuele voorkeur of oriëntatie niets uitmaken bij de deelname aan sport. In juni wordt er wereldwijd extra aandacht besteed aan dit onderwerp, het wordt beschouwd als de Pride maand vanwege de Stonewall-rellen die in juni 1969 plaatsvonden en van groot belang waren voor de LHBTIQ+ gemeenschap.

Dit jaar heeft het NHV, in samenwerking met de John Blankenstein Foundation, een enquête gehouden onder de leden met als onderwerp LHBTIQ+ acceptatie binnen de handbalsport. Ruim 2500 respondenten hebben hieraan deelgenomen. In navolging van de enquête zijn er door verschillende verenigingen al workshops aangevraagd en gaan we met respondenten verder praten over dit onderwerp. Hier gaan wij de komende maanden mee aan de slag. In september zullen wij de uitkomsten van de enquête en de manier van doorpakken met iedereen delen. 

De beeltenis met ons logo in LHBTIQ+ kleuren zal door het jaar heen op verschillende momenten worden ingezet om aandacht te vragen voor een inclusieve sport.