Tweede plaats voor Dames U19 in Hongarije

Tweede plaats voor Dames U19 in Hongarije

De Dames U19 zijn de voorbereiding op het EHF Championship gestart met een zilveren medaille in Hongarije. Het team, onder leiding van bondscoach Ricardo Clarijs, speelde afgelopen weekend in Siófok een vierlandentoernooi. Op vrijdag opende de Nederlandse Dames U19 het toernooi met een overwinning op Rusland, 25-30. Een dag later stond de wedstrijd tegen het thuisland Hongarije op het programma, deze tweede wedstrijd werd met 31-24 verloren. Het toernooi werd op zondag afgesloten met een 22-21 overwinning op Zwitserland.

Op 10 juli start het EHF Championship voor de Dames U19 in Noord-Macedonië. In de poulefase neemt Nederland het op tegen Kosovo, Bosnië en Herzegovina, Noord-Macedonië en Faroër Eilanden. Ter voorbereiding staat voor de selectie de komende week in Slowakije de volgende stage op het programma.

Programma EHF Championship:
Zaterdag 10 juli, 18:00 uur: Nederland-Kosovo
Zondag 11 juli, 20:30: Bosnië en Herzegovina – Nederland
Woensdag 14 juli, 20:30 uur: Noord-Macedonië – Nederland
Donderdag 15 juli, 18:00 uur: Nederland – Faroër Eilanden