Zweden wint van Rusland op drielandentoernooi in Den Bosch

Zweden wint van Rusland op drielandentoernooi in Den Bosch

Op dag twee van het drielandentoernooi in de Maaspoort in Den Bosch staan Zweden en Rusland tegenover elkaar. Het eerste doelpunt van de wedstrijd wordt gemaakt door Vyakhireva namens Rusland. De Zweedse dames komen snel langszij en pakken een kleine voorsprong: 3-1. Rusland weet de achterstand niet direct om te buigen en laat de tegenstander zelfs verder uitlopen. Halverwege de eerste helft zet Lindqvist namens Zweden het tiende doelpunt op het scorebord: 10-5. Vanaf dat moment gaat het bij Rusland lopen en vijf minuten voor rust staat de ploeg voor het eerste voor: 12-13. Toch is het Zweden dat met een kleine voorsprong de kleedkamers opzoekt en leidt bij rust: 15-13.

Aan het begin van de tweede helft houdt Zweden de marge op twee doelpunten. Na acht minuten spelen weet Rusland het gat te verkleinen tot één: 20-19. Op gelijke hoogte komen lukt ze niet, het is juist het Zweedse team waarbij de goals elkaar opvolgen en een voorsprong van vier doelpunten pakt. De Russische dames zetten aan en aan de hand van meerdere goals van Samokhina komt het op gelijke hoogte: 26-26. Een twee minuten tijdstraf aan Russische zijde wordt benut door Zweden, de ploeg scoort twee keer en dat komen de Russen niet meer te boven. Stromberg bepaalt namens Zweden de eindstand op 31-28.

Zondag spelen Nederland en Zweden om de winst op het drielandentoernooi. De twee teams beginnen om 18:15 uur aan de wedstrijd in de Maaspoort in Den Bosch.