EK Beach Handball U17 Dag 2

EK Beach Handball U17 Dag 2

Heren U17
Frankrijk-Nederland:
De Heren U17 hebben de laatste poulewedstrijd op het EK Beach Handball verloren met 2-0. Frankrijk bezorgde de ploeg van Danny Baijens de derde nederlaag in de poulefase. In de eerste set ging het lang gelijk op: 10-10. Daarna pakte Frankrijk een voorsprong van drie punten die Oranje ook weer snel weg poetste: 15-15. In een spannende slotfase ging de tegenstander beter om met de kansen wat resulteerde in een 20-19 overwinning in de eerste set. 

In de tweede set is het Frankrijk dat direct de kansen afmaakt. Nederland weet in een lastige beginfase het net niet te vinden wat resulteert in een ruime 10-0 achterstand. In de slotfase kwam Oranje nog dichtbij tot 13-11 maar het waren toch de Fransen die de overwinning binnen sleepten: 15-11. 

Voor de ploeg van Bondscoach Danny Baijens wacht de strijd om de plaatsen 7 tot en met 14. 

Nederland-Griekenland:
De eerste wedstrijd in de Consolation Round werd gewonnen door Heren U17. In de eerste set ging het lange tijd gelijk op:10-10. Oranje pakte vervolgens een voorsprong van twee punten, maar Griekenland wist langszij te komen. Na tien minuten stond het 14-14 waardoor een golden goal eraan te pas moest komen. Griekenland ging goed om met het gekregen balbezit en scoorde de winnende treffer: 15-14. 

Ook in de tweede set ging het lange tijd gelijk op: 6-6. Nederland ging daarna beter om met de gecreëerde kansen wat resulteerde in een 20-10 voorsprong. Deze werd de laatste minuten niet meer uit handen gegeven waardoor Oranje de tweede set met 28-16 won. Shoot-outs brachten de beslissing in de wedstrijd. Nederland wist deze beter te nemen dan de tegenstander en won met 7-2. Hiermee was de eerste winst op het EK Beach Handball voor Heren U17 een feit. 

Programma plaats 7 tot en met 14:
Vrijdag 9 juli 14:00 uur Nederland-Griekenland 2-1
Zaterdag 10 juli 10:00 uur Nederland-Bulgarije op Court 2
Zaterdag 10 juli 14:00 uur Hongarije-Nederland op Court 3

Dames U17
Nederland-Zweden
De Dames U17 hebben ook de laatste poulewedstrijd met 2-0 gewonnen. Met mooi aanvalsspel pakte het team al snel een 6-0 voorsprong in de eerste set. Verdedigend stond het ook goed bij de ploeg van Ronald Thijssen wat resulteerde in veel geblokte schoten en weinig mogelijkheden voor de Zweden. De eerste set werd gewonnen met 15-12.

Ook in de tweede set was het de Oranje ploeg die direct een voorsprong pakte. Mede dankzij goed keeperswerk aan Nederlandse zijde kwam de overwinning geen seconde in gevaar. Halverwege de set had de ploeg al een voorsprong van zes doelpunten: 12-6. Uiteindelijk ging de de set met 16-12 naar Oranje en gaat het ongeslagen door naar de Main Round. 

Main Round
Spanje-Nederland:
In de eerste wedstrijd van de Main Round zijn de Dames U17 er met de winst vandoor gegaan tegen Spanje. De eerste set waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Aan beide kanter werd in de beginfase gescoord wat betekende dat de stand gelijk op ging: 8-8. Halverwege de eerste set nam Nederland afstand van de Spaanse leeftijdsgenoten. Dit resulteerde in een 16-22 eindstand in het voordeel van Oranje. 

De tweede set gaf een ander wedstrijdbeeld. Vanaf de eerste minuut was het Spanje dat de voorsprong pakte: 8-2. Nederland wist het gat te dichten maar er niet voorbij te gaan. Tot een paar seconden voor het einde van de set stond het gelijk: 22-22. De Spaanse dames wisten te scoren en wonnen de tweede set met 24-22. Dit betekende dat shoot-outs de winnaar van de wedstrijd gingen bepalen. Nederland was koelbloedig in de afronding en zette een sterke serie neer. Alle vijf de shoot-outs werden gescoord, waar Spanje twee shoot-outs miste. Dit resulteerde in een 2-1 overwinning voor de Dames U17. 

Programma Main Round:
Vrijdag 9 juli 17:00 uur Spanje-Nederland 1-2
Zaterdag 10 juli 09:00 uur Frankrijk-Nederland Court 2
Zaterdag 10 juli 13:00 uur Nederland-Polen Court 3