Dames U19 starten overtuigend aan het EHF Championship

Dames U19 starten overtuigend aan het EHF Championship

De Dames U19 zijn het EHF Championship begonnen met een overtuigende overwinning, in Skopje werd Kosovo verslagen. Tijdens de rust stond de ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs met 30-6 voor. In de tweede helft liepen de dames verder uit naar een 53-14 overwinning!

Kim Molenaar bezorgde Nederland met de eerste goal in de wedstrijd de voorsprong. Met snelle aanvallen en meerdere break-outs wisten de dames in Oranje de voorsprong binnen tien minuten uit te bouwen naar 10-3. Aan de andere kant gaf Nederland weinig weg, met een aantal goede reddingen lieten ook de keepsters zich zien. Beide teams gingen rusten met een 30-6 tussenstand.

In de tweede helft ging Nederland door met scoren. Halverwege de tweede helft leidde de dames met 41-9. Tegenstander Kosovo was niet opgewassen tegen het spel van de Nederlandse dames. De eerste wedstrijd op het EHF Championship werd afgesloten met een 53-14 overwinning!

Morgen, op zondag 11 juli, komen de dames opnieuw in actie. Om 20:30 uur wacht Bosnië en Herzegovina voor de tweede wedstrijd in de poulefase. De wedstrijd is live te zien via EHFTV.