Dames U19 boeken ruime overwinning op EHF Championship

Dames U19 boeken ruime overwinning op EHF Championship

De Dames U19 hebben een ruime overwinning geboekt in hun tweede wedstrijd op het EHF Championship. Ditmaal had Bosnië te maken met de geldingsdrang van de ploeg van Ricardo Clarijs. Na een wat stroeve eerste helft, bleek Nederland in de tweede helft een maatje te groot. De winst ging met 25-39 naar de Nederlandse jeugdploeg. 

Rianne van Rijnsoever opende de score na een mooi opgezette aanval. Nederland liep daarna makkelijk uit naar een 1-4 voorsprong dankzij een pegel van afstand van Lynn Kuipers. Verdedigend was Oranje nog niet bij de les, waardoor Bosnië niet veel later voor de gelijkmaker kon tekenen: 6-6. Nederland pakte het initiatief in de wedstrijd weer op door drie goals op rij van Kim Molenaar, Romé Steverink en Rianne van Rijnsoever. Bosnië bleek een stug team. Ze wisten aanvallend de gaten in de Nederlandse dekking te vinden en kwamen terug tot 9-10. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs drukte het gaspedaal weer even in. In de snelle tegenaanval was Pipy Wolfs een plaag, keepster Anne Boll had een penalty save in huis en Lisa Vlug een mooi schot (9-14). 
De score werd verder uitgebouwd naar 11-18. Nederland liep tegen een twee minuten tijdstraf aan, waardoor Bosnië het verschil voor rust verkleinde naar vijf goals: 13-18.


In het begin van de tweede helft stond Nederland al gauw weer in ondertal. Het Bosnische team profiteerde optimaal. Ze scoorden drie keer op rij, waardoor de wedstrijd weer even spannend werd. Nederland stelde snel orde op zaken en liep van 18-20 uit naar 18-24. Vooral dankzij de razendsnelle breaks van Romé Steverink (drie keer achter elkaar).

Nederland ging offensief verdedigen. Bosnië leed daardoor sneller balverlies en dat gaf Nederland de mogelijkheid om met veel snelheid naar voren te gaan. De score liep in hoog tempo op. Jalisha Loy tekende voor de drie laatste treffers van de wedstrijd en bepaalde daarmee de eindstand op: 25-39. Romé Steverink werd gekozen tot ‘Woman of the Match’. 

Romé Steverink (7), Jalisha Loy (6), Pipy Wolfs (6), Rianne van Rijnsoever (5), Kim Molenaar (5), Fem Boeters (3), Lynn Kuipers (3), Jette van Ingen (2), Lisa Vlug (1), Britt Maarschalkerweerd (1), Senna van Galen, Anne Boll, Mirthe de Jong, Jessie van de Ruit, Amber Verbraeken, Esma Staal. 

Programma: 
Woensdag 14 juli, 20:30 uur: Noord-Macedonië – Nederland
Donderdag 15 juli, 18:00 uur: Nederland – Faeröer Eilanden

Alle wedstrijden zijn live te zien op www.ehftv.com.