Liveblog EK Beach Handball Dag 2: Dames door naar Main Round

Beach Heren

Portugal-Nederland 11:00 uur
De Beach Heren hebben ook hun laatste poulewedstrijd op het Europees Kampioenschap verloren. Portugal was met 2-0 te sterk. In de eerste set wist Portugal in de beginfase snel een 5-0 voorsprong te pakken. Oranje was niet gelukkig in de afronding en stuitte vaak op de Portugese keeper. Na ruim drie minuten spelen scoorde Jasper Robben de eerste goal voor Nederland. Halverwege de eerste set golfde het spel op en neer maar wist Oranje het gat niet te dichten. Sander Broeders scoorde uit een penalty waardoor de achterstand iets werd verkleind: 11-8. Het was Portugal dat in de laatste minuten goed aanzette en de set overtuigend won met 18-12.

Ook in de tweede set was het Portugal dat al snel een ruime voorsprong pakte: 8-2. Jelmer Schaap en Silas Speckmann wisten namens Nederland het net te vinden en het gat te verkleinen tot vier doelpunten: 10-6. Toch was het de tegenstander die het overwicht in de wedstrijd had. De specialisten aan Portugese zijde scoorden het ene na het andere doelpunt en zorgden ervoor dat ze verder uitliepen. De tweede set ging met 24-14 naar Portugal.

Voor Nederland wachten er de komende dagen wedstrijden in de Consolation Round, het speelschema wordt zo snel mogelijk gedeeld.

Woensdag 14 juli, 14:00 uur: Nederland-Duitsland Court 2
Nederland heeft de  laatste poulewedstrijd met 2-0 verloren van Duitsland. Ondanks het verlies is Oranje wel gekwalificeerd voor de Main Round. Via Lynn Klesser en Marit van Ede pakte Oranje snel een 4-1 voorsprong in de eerste set. Duitsland wist deze om te buigen en Nederland op achterstand te zetten: 5-7. Vervolgens ging het gelijk op tot aan 11-11. De tegenstander ging in de slotfase van de eerste set zuiniger met de kansen om en pakte een 13-16 voorsprong. De rake penalty van Lynn Klesser in de laatste seconde van de wedstrijd zorgde er niet voor dat de set naar Oranje ging. De eerste set eindigde in 15-16 voor Duitsland.

In de tweede set ging het aan het begin gelijk op,  Manon Zijlmans, Lynn Klesser en Marit van Ede scoorden voor Oranje: 5-5. Halverwege de tweede set waren beide teams nog steeds in evenwicht: 11-11. Vanaf dat moment ging Duitsland beter om met de kansen en werden slordigheden in Nederlands balbezit afgestraft. Met vier tweepunters op rij sloeg de tegenstander een flink gat: 11-19. Dit gat wist Oranje niet meer te dichten, ondanks twee doelpunten van specialist Isabel Barnard. Duitsland won ook de tweede set, ditmaal met een groter verschil: 15-24.

Nederland is door naar de Main Round en speelt daarin tegen Polen, Griekenland en Frankrijk. De behaalde punten in de poulefase tegen de doorstromende teams worden meegenomen naar de Main Round. Voor Oranje betekent dit dat het team twee punten meeneemt. Het programma wordt op een later moment bekendgemaakt.

Nederland-Portugal 2-0
Roemenië-Nederland 0-2
Nederland-Duitsland 0-2