Steeds meer aanbod van OldStars Walking Handball

Steeds meer aanbod van OldStars Walking Handball

OldStars Walking Handball is een laagdrempelige vorm van handbal die gericht is op ouderen, zodat zij de sport kunnen blijven uitoefenen of kennis kunnen maken met een nieuwe sport. Het is een handbalvariant waarbij – de naam zegt het al – niet wordt gerend, maar gewandeld. Daarnaast wordt er op een kleiner veld gespeeld en met een zachte sponsbal gegooid. Voor de deelnemers speelt ook het sociale aspect een belangrijke rol, waarbij zij in de derde helft de training gezamenlijk afsluiten.

Steeds meer verenigingen omarmen het initiatief, waarvan het Nationaal Ouderenfonds samen met partners Menzis en Ministerie VWS de kartrekker is. Inmiddels zijn er door het hele land 25 clubs bij OldStars Walking Handball betrokken.

De verenigingen HV Angeren en HV Huissen werken samen in de organisatie van OldStars Walking Handball in hun regio. Samen organiseren zij op vrijdag 10 september een Kick Off, waarbij iedereen welkom is om kennis te maken met de sport. Meer informatie over de Kick-Off vind je hier.

Ook de Udense handbalvereniging Helios’72 start vanaf eind september met OldStars Walking Handball. Voor de vereniging is het een aanvulling op het aanbod, waarmee zij leden langer willen behouden en hen een vervolgstap willen bieden binnen het handbal. Inmiddels heeft de vereniging al meerdere aanmeldingen ontvangen. Wil je meer informatie of je aanmelden? Neem dan hier contact op met de vereniging.

Heb jij interesse om te starten met OldStars Walking Handball? Kijk dan hier voor een overzicht van alle betrokken verenigingen en neem contact met hen op om deel te nemen.

Wil jij meer informatie over de mogelijkheden voor jouw vereniging? Neem dan contact met ons op via walkinghandball@handbal.nl!