Heren U19 in voorbereiding op EHF Championship

Heren U19 in voorbereiding op EHF Championship

De Heren U19 zijn in volle voorbereiding op het EHF Championship. Over precies één week, op 16 augustus, staat de eerste wedstrijd in Letland op het programma. Het team onder leiding van interim bondscoach Freek Gielen neemt het in Groep A op tegen Turkije, Montenegro en Kosovo. Alle wedstrijden op het EHF Championship worden live uitgezonden op EHFTV.com.  

Ter voorbereiding op het toernooi reisde het team af naar het Duitse Merzig, waar een trainingsweek gepland stond. De eerste drie dagen werd er twee keer per dag intensief getraind en stonden teambuildingsbijeenkomsten en videoanalyses op het programma. De stage werd afgesloten met een drietal wedstrijden tegen Hongarije, Zwitserland en Duitsland. In de eerste wedstrijd tegen Hongarije keken de Heren U19 al snel tegen een achterstand aan, welke ondanks een betere tweede helft niet meer hersteld kon worden. Zo eindigde deze wedstrijd in een 33-22 nederlaag. In de hierop volgende wedstrijden bleken ook Zwitserland en Duitsland een maatje te groot. Desondanks kunnen de Heren terugkijken op een zeer leerzame en nuttige trainingsweek.

Programma EHF Championship Heren U19:
Maandag 16 augustus, 16:00 uur: Nederland – Montenegro
Dinsdag 17 augustus, 16:00 uur: Kosovo – Nederland
Donderdag 19 augustus, 18:00 uur: Nederland – Turkije

Selectie:

Naam: Club:
1. Jens Dijkstra WHC Den Haag
2. Ivo Verberne Herpertz/Bevo HC
3. Thomas Houtepen TV Cloppenburg (DUI)
4. Janik van Zundert Green Park/Aalsmeer
5. Jasper Peters The Dome Handbal Houten
6. Ids Eussen Kembit/Lions
7. Jelte Hiemstra RED-RAD/Tachos
8. Kaj Geenen Herpertz/Bevo HC
9. Sander Bos JD Techniek/Hurry Up
10. Teun Krol Herpertz/Bevo HC
11. Morris Kippers Herpertz/Bevo HC
12. Sem Klinkenberg The Dome Handbal Houten
13. Melle van Katwijk Herpertz/Bevo HC
14. Brent Riksten JD Techniek/Hurry Up
15. Jeromy van der Ban Green Park/Aalsmeer
16. Niko Blaauw TBV Lemgo (DUI)
17. Luuk Santing Herpertz/Bevo HC