BENE-League Handball dit weekend van start

BENE-League Handball dit weekend van start

Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie met zes ploegen uit België en zes ploegen uit Nederland is, sinds het ontstaan in 2008, toe aan de vijftiende editie. Na de reguliere competitie van 22 speeldagen nemen de vier beste teams het tegen elkaar op in de FINAL4. Na twee moeilijke seizoenen omwille van coronaperikelen, waarvan de competitie 2019 – 2020 geen ontknoping kende en de competitie 2020 – 2021 al snel stopgezet werd, is de honger naar een normale competitie bij iedereen bijzonder groot.

Ze zijn er klaar voor, de twaalf ploegen die dit weekend aan de slag gaan in de BENE-League Handball.  De Belgische teams zijn titelverdediger en vijfvoudig BENE-League kampioen Sezoens Achilles Bocholt, HC Visé, Sporting Pelt, Hubo Initia Hasselt, Handbal Tongeren en HC Atomix. In tegenstelling tot vorig jaar, toen Nederland slechts vijf deelnemende ploegen telde, zijn er voor deze competitie wél zes deelnemers: Green Park/Aalsmeer, Herpertz/BEVO HC, JD Techniek/Hurry Up, KEMBIT-LIONS, KRAS/Volendam en nieuwkomer Quintus. Aan de BENE‐League titel is geen vette prijzenpot verbonden en de kampioen mag niet deelnemen aan een Europese competitie. Wie zich voor de Europese competities wil plaatsen moet in eigen land presteren. En toch wil elke deelnemende ploeg zo graag die titel pakken.

Manager BENE-League Gesinus Huistra kijkt uit naar de competitiestart. “Een manager doet geen voorspellingen over winnaars of verliezers, maar ik hoop op een sportieve en spannende competitie. Wij zijn blij dat na een jaar niet spelen alle seinen op groen staan om de BENE-League Handball van start te kunnen laten gaan. De ploegen zijn weer toe aan de confrontaties tussen Nederland en België. De BENE‐League is ontegenzeggelijk een sterke competitie en zeer belangrijk in de ontwikkeling van de Belgische en Nederlandse spelers. Dat merken we inmiddels ook aan de belangstelling van de ons omringende landen met grotere handbalcompetities. De talenten in de BENE-League worden vaak intensief gevolgd door buitenlandse clubs. Wanneer je uitblinkt in de BENE-League is dit vaak een springplank naar een professionele handbalcarrière. De meeste coronamaatregelen vallen bij aanvang van het nieuwe seizoen gelukkig weg. Zo hoeven de spelers niet meer verplicht getest te worden. Omdat het een grensoverschrijdende competitie is moeten deelnemende clubs en hun fans zich wel nog houden aan de lokale en nationale regels die in België en Nederland gelden wat betreft reizen.”

Green Park/Aalsmeer bijt zaterdag om 16.30 uur de spits af tegen Quintus. Nadien volgen Herpertz/BEVO HC tegen Sporting Pelt, KEMBIT-LIONS neemt het op tegen JD Techniek/ Hurry Up, HC Atomix opent tegen “titelverdediger” Sezoens Achilles Bocholt, HC Visé ontvangt thuis de spelers van KRAS/Volendam en het Belgisch-Limburgs onderonsje tussen Handbal Tongeren en Hubo Initia Hasselt, de twee teams die volgend jaar samensmelten.

Het publiek is opnieuw welkom in de zalen. Voor wie niet kan of liever nog niet naar de sportzaal trekt is er de livestream. Alle wedstrijden zijn te volgen via de officiële webstek van de BENE-League: www.bnlhandball.com 

Speeldag 1 (zaterdag 4 september):
Green Park/Aalsmeer – Quintus
Herpertz/BEVO – Sporting Pelt
KEMBIT-LIONS – JD Techniek/Hurry Up
Handbal Tongeren – Hubo Initia Hasselt
HC Visé – Kras/Volendam
HC Atomix – Sezoens Achilles Bocholt

Voor meer informatie zie het match-center op de site www.bnlhandball.com