Week van de Scheidsrechter 2021

Week van de Scheidsrechter 2021

Het nieuwe sportseizoen is begonnen! De coronacrisis ligt helaas nog steeds niet geheel achter ons, maar gelukkig mogen we weer samen sporten en zijn ook de competities weer gestart. Daarbij zijn onze scheidsrechters en officials onmisbaar! Daarom doet het Nederlands Handbal Verbond ook dit jaar weer mee aan de Week van de Scheidsrechter, die plaatsvindt van 25 september tot en met 3 oktober.

Tijdens deze week zetten we onze scheidsrechters en officials extra in het zonnetje en bedanken we hen voor hun inzet. Doet jouw club ook mee? Deel jullie acties tijdens de week op social media met #scheidsbedankt en #handbalnl.  

Tips voor de verenigingen

Wij roepen handballend Nederland op om hun waardering uit te spreken naar de scheidsrechters en officials. Als vereniging kun je denken aan een artikel op de website of social media van de vereniging over jullie scheidsrechters of bijvoorbeeld een kleinigheidje, een handgeschreven kaartje of tekening vanuit de (jeugd)leden voor de scheidsrechters die in jullie sporthal op bezoek komen!

Startsein opleiding tot bondsscheidsrechter

Zaterdag 25 september is het startsein voor de vernieuwde opleidingen tot bondsscheidsrechter. Zowel de opleiding bondsscheidsrechter 3 als de jonge scheidsrechters opleiding zijn vernieuwd en zullen vanaf komend seizoen via blended learning worden aangeboden. De opleidingen starten met een gezamenlijke online bijeenkomst, waarna de cursisten via E-learning, regiobijeenkomsten en praktijkopdrachten hun kennis zullen verbreden. Alle informatie over de opleidingen vind je via: Bondsscheidsrechter 3 en Jonge Scheidsrechters Opleiding.

Online bijeenkomst voor scheidsrechters

De eerste bijeenkomst voor de vernieuwde opleidingen tot bondsscheidsrechter is voor iedereen toegankelijk! Op deze manier geeft het NHV alle scheidsrechters tijdens de Week van de Scheidsrechter de mogelijkheid om zichzelf bij te scholen. Voormalig internationaal scheidsrechter Ferry van de Beek en Sportpsycholoog Afke van der Wouw zullen hun kennis delen met de scheidsrechters. De dag staat in het teken van het verkopen van beslissingen, de controle over de wedstrijd en het gebruik van social media.

Meer informatie over de bijeenkomst en de aanmelding vind je hier