Kick off OldStars Walking Handball bij Tachos een groot succes

Kick off OldStars Walking Handball bij Tachos een groot succes

Zaterdag 11 september was het eindelijk zo ver. Na een aantal maanden van voorbereiding, training en werving van een groep actieve senioren was het tijd voor de kick off van OldStars Walking Handball bij handbalvereniging Tachos. 

22 enthousiaste senioren meldden zich en na een korte introductie begon de training die voor deze speciale gelegenheid werd gegeven door Oud-International Léon van Schie. Léon is Walking Handball ambassadeur namens het Ouderenfonds dat Tachos heeft ondersteund bij de opzet van deze speciaal op senioren aangepaste vorm van Handbal.

De training begon met een warming up op muziek. Vervolgens kwamen er allerlei oefeningen aan bod, vaak met een klein zacht balletje. Al spelend werden de spelregels duidelijk en steeg de onderlinge competitie. Opvallend aan de oefeningen is dat deze telkens in groepsvorm worden gedaan. Er was dus veel interactie en steeds meer plezier. Ten slotte werd de training afgesloten met een wedstrijdje. Niet mogen rennen blijkt niets af te doen aan samenspel en plezier en maakt dat iedereen mee kan doen. 

Moe maar voldaan ging de groep na de cool-down naar de kantine voor de lunch en evaluatie. De training was goed bevallen en de deelnemers gaven aan dat ze in zijn voor meer. Tachos is erg tevreden over de kick off en is blij dat een groot gedeelte van de groep door wil met Walking Handball.

https://www.tachoshandbal.nl/kick-off-oldstars-walking-handball-bij-tachos-een-groot-succes/