Wedstrijdselectie Nederland-Wit-Rusland bekend

Wedstrijdselectie Nederland-Wit-Rusland bekend

Bondscoach Monique Tijsterman heeft de wedstrijdselectie voor het EK-kwalificatieduel tegen Wit-Rusland bekendgemaakt. Zestien speelsters staan op het wedstrijdformulier. In het Topsportcentrum in Almere start de ploeg vanavond het kwalificatietraject voor het EK 2022. Het beginsignaal klinkt om 18:00 uur, de wedstrijd wordt live uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 14 en Ziggo Sport Select.

Deze week komt het team nogmaals in actie. Op zondag 10 oktober spelen de TeamNL Handbaldames om 16:00 uur de uitwedstrijd tegen Griekenland. Dit treffen wordt uitgezonden op Ziggo Sport kanaal 13 en Ziggo Sport Docu.

De Oranjedames zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2022 in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro ingedeeld in een poule met Duitsland, Wit-Rusland en Griekenland. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het eindtoernooi, waar in totaal zestien landen aan deelnemen. Het EK vindt plaats van 4 november t/m 20 november 2022. De speelsteden zijn Celje, Podgorica, Skopje en Ljubljana.

Wedstrijdselectie Nederland-Wit-Rusland:

  Naam Club
1 Debbie Bont      Metz Handball (FRA)
2 Rinka Duijndam Thuringen HC (GER)
3 Kelly Dulfer    SG BBM Bietigheim (GER)
4 Merel Freriks       Borussia Dortmund (GER)
5 Laura van der Heijden  Borussia Dortmund (GER)
6 Dione Housheer    Odense Handbold (DEN)
7 Lynn Knippenborg  Neckarsulmer Sport-union (GER)
8 Harma van Kreij RK Krim Mercator (SLO)
9 Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
10 Larissa Nusser  København Håndbold (DEN)
11 Inger Smits  SG BBM Bietigheim (GER)
12 Danick Snelder SG BBM Bietigheim (GER)
13 Zoë Sprengers   TSV Bayer 04 Leverkusen e.V. (GER)
14 Maxime Struijs Bad Wildungen Vipers (GER)
15 Tess Wester   CSM Bucaresti (ROM)
16 Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)