Olympic Moves gaat weer van start

Olympic Moves gaat weer van start

Het nieuwe schooljaar is weer begonnen en dat bekent een nieuwe editie van de grootste schoolsportcompetitie van het land. Olympic Moves laat (middelbare)scholieren tussen de twaalf en negentien jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven.

Jongeren kunnen zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen in de sfeer van Olympische waarden. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiasmeert voor sport en door hen samen te laten sporten, onvergetelijk en fijne momenten bezorgt. Er doen inmiddels al 350 middelbare scholen mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland.

Olympic Moves vindt het belangrijk dat iedereen mee kan en wil doen. Ongeacht sporttalent, aanleg, competitiviteit, achtergrond, leeftijd of fysieke mogelijkheden. Daarom zijn er maar liefst achttien sporten, verschillende categorieën, aangepaste sporten en Try Outs.

In 2012 is Olympic Moves, samen met verschillende scholen en gemeenten, gestart met het organiseren van grote regionale finales. Er vinden dan finales van meerdere sporten op één dag, in één stad en op locaties die dichtbij elkaar liggen plaats. De regionale finales zullen dit jaar worden gehouden op vrijdag 22 april. Olympic Moves wordt elk jaar afgesloten met The School Final. Op vrijdag 10 juni gaan de ruim 6000 finalisten de uitdaging met elkaar aan om het kampioenschap voor scholen in de achttien verschillende sporten.

Inschrijven
Wil jij je school inschrijven? Kijk dan hier. Inschrijven kan t/m 4 november. Bij inschrijving kun je aangeven of je een Olympic Moves pakket wilt ontvangen met o.a. posters en een vlag om de competitie onder leerlingen te promoten.

Meer informatie over Olympic Moves vind je hier.