NHV lanceert Captain Respect!

NHV lanceert Captain Respect!

In de ‘Week van Respect’, welke duurt van 8 tot en met 14 november 2021, roept het Nederlands Handbal Verbond ‘Captain Respect’ in het leven. Samen met Luc Steins en handbalverenigingen gaat het NHV opzoek naar nieuwe aanvoerders voor een positieve sportcultuur. Deze ambassadeurs dragen de trotse titel ‘Captain Respect’. Door dit initiatief gaat de sportbond bewustwording creëren binnen de vereniging. Niet alleen in de week van respect geeft het NHV aandacht aan dit onderwerp, het hele jaar moeten we samen zorgen voor een respectvolle omgeving voor iedereen! Via een persconferentie, gegeven door international Luc Steins, is de campagne online van start gegaan, waarbij direct de eerste tien Captains Respect zijn geïntroduceerd.

  1. Het Nederlands Handbal Verbond maakt met deze campagne kenbaar dat naast het plezier in de sport ook de positieve sportcultuur erg belangrijk is voor alle verenigingen. Voor deze cultuur staat het woord respect centraal, dat in de communicatie ook meermaals terug zal komen. Door bewustwording te creëren binnen alle facetten van de vereniging, gaat de sportbond ervoor zorgen dat handbal nog leuker wordt.
  2. ‘Captain Respect’ gaat er namelijk voor zorgen dat iedereen zich welkom voelt bij de vereniging, dat iedereen met plezier kan handballen en dat de handballers/handbalsters positief worden aangemoedigd door het publiek op de tribune. Een belangrijk detail is dat ‘Captains Respect’ niet gaan wijzen, maar juist het initiatief nemen om de positieve sportcultuur naar een hoger niveau te tillen. De ambassadeur van elke vereniging kan dit natuurlijk niet alleen, samen brengen we de positieve sportcultuur terug en laten we zien waarom wij trots zijn op handbal!
  3. Elke vereniging mag een promotiepakket aanvragen met daarin onder andere een hoodie en poster, zodat voor iedereen zichtbaar is dat de vereniging het initiatief omarmt. De bijgevoegde checklist geeft de opstelling van Respect weer met vragen voor de vereniging. Op de speciaal ingerichte webpagina voor ‘Captain Respect’ is aanvullende informatie te lezen en wordt het belang van de campagne toegelicht in vier kleedkamergesprekken met Luc Steins.

Luc Steins als eerste ‘Captain Respect’
Als aanjager van de positieve sportcultuur heeft Luc Steins zich aangesloten als ‘Captain Respect’ en de bijbehorende hoodie gescoord. Zijn doel is om samen met het Nederlands Handbal Verbond alle verenigingen in Nederland aan te sporen om een Captain Respect aan te stellen. De 26-jarige handballer, uitkomend voor het Franse Paris Saint-Germain, weet als geen ander wat respect betekent en streeft dit graag na. Luc: “Of dit nu is als handballer in het veld, of als supporter op de tribune, ik blijf positief in de coaching naar mijn medespelers of in het aanmoedigen.” Als ambassadeur van de campagne is hij het gesprek aangegaan met ouders, spelers, scheidsrechters en trainers om de huidige omgang met elkaar te bespreken én daarbij meteen tips mee te geven over de wenselijke situatie.

Meer weten?
Benieuwd wat Captain Respect voor jouw vereniging kan betekenen óf zelf Captain Respect worden? Bezoek www.handbal.nl/captainrespect voor meer informatie over dit initiatief en de mogelijkheid. Samen met Luc Steins voor een positieve sportcultuur!