Sjors Röttger aangesteld als technisch directeur NHV

Sjors Röttger aangesteld als technisch directeur NHV

Om de continuïteit binnen het topsportprogramma te borgen gaat Sjors Röttger per 1 december de rol vervullen van technisch directeur van het Nederlands Handbal Verbond. Röttger is aangesteld voor de functie die hij in het verleden meermaals vervulde. Hij was eerder technisch directeur van 2008 tot 2010 en van 2012 tot 2017. Op 1 juli 2022 draagt hij het stokje over aan zijn opvolger.

“We zijn verheugd dat we Sjors Röttger kunnen behouden en dat hij zijn kennis en kunde met betrekking tot topsport- en talentontwikkeling kan blijven inzetten om onze handbalsport verder door te ontwikkelen”, licht algemeen directeur Jaap Wals toe. Röttger zal zich in zijn functie voornamelijk bezighouden met het zoeken naar een geschikte opvolger en de doorontwikkeling van het Topsport Beleidsplan 2022+ richting de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

“Toen mij gevraagd werd langer werkzaam te blijven bij het NHV heb ik ‘ja’ gezegd op deze functie, die ik vervul tot 1 juli 2022. Het is voor mij natuurlijk een vanzelfsprekendheid dat ik, als het wenselijk is, de handbalsport blijf dienen”, vertelt Röttger.