Versterk je handbalvereniging met de nieuwe Code voor Goed Sportbestuur!

Versterk je handbalvereniging met de nieuwe Code voor Goed Sportbestuur!

Het besturen van een (handbal)vereniging is tegenwoordig geen eenvoudige opgave! Door toenemende regelgeving en een sterk veranderende maatschappij wordt het steeds lastiger om als bestuur de dagelijkse gang van zaken goed aan te sturen en bovendien nieuw beleid te maken voor de toekomst. De nieuwe “Code voor Goed Sportbestuur” gaat verenigingen hierbij ondersteunen.

Na afloop van de damesinterland tegen Wit-Rusland, op 6 oktober in Almere, vond een workshop plaats over deze nieuwe Code. In een leuke interactieve bijeenkomst werd met 16 verenigingen vanuit het hele land goed met elkaar van gedachten gewisseld over het besturen van een handbalvereniging in het algemeen en over de nieuwe Code voor Goed Sportbestuur in het bijzonder. De presentatie van de workshop vind je hier terug. Meer informatie over de nieuwe Code voor Goed Sportbestuur vind je hier.

Vanaf nu is het voor verenigingen ook mogelijk om zich aan te melden voor een (gratis) individuele bestuurssessie, om de nieuwe Code voor Sportbestuur samen met een verenigingsadviseur, verder uit te diepen en toe te passen. Tijdens deze sessie:

  • Ga je ontdekken wat de Code voor jullie als bestuur en voor de hele vereniging kan betekenen
  • Zie je hoe jullie bestuur kan omgaan met de 4 principes verantwoordelijkheid, democratie, maatschappij en transparantie
  • Krijg je inzicht op welke elementen van de Code voor jouw vereniging kansen liggen
  • Bepaal je hoe jullie hieraan invulling kan geven en daarmee jullie eigen bestuur en vereniging verder kunnen versterken

De tijdsduur van deze bestuurssessie is 2-2,5 uur. Voor deze sessie is het van belang dat het voltallige bestuur aanwezig is. Wanneer jullie dit aanmeldingsformulier invullen en terugsturen naar opleidingen@nocnsf.nl dan wordt de aanvraag direct in gang gezet.

Let op; het NHV kan dit seizoen slechts 10 bestuurssessies gratis aanbieden en de inschrijving sluit op 14 december. Wees er dus snel bij, want vol is vol!