Roel Goffin nieuwe voorzitter Nederlands Handbal Verbond

Roel Goffin nieuwe voorzitter Nederlands Handbal Verbond

Op zaterdag 27 november is Roel Goffin benoemd tot voorzitter van het Nederlands Handbal Verbond (NHV). Hij volgt Tjark de Lange op die na tien jaar statutair aftreedt als voorzitter. Tijdens de Algemene Leden Vergadering (ALV) stemden de verenigingen unaniem in met de benoeming van Roel Goffin. Wegens de coronamaatregelen werd de ALV online georganiseerd.

Roel Goffin trad in oktober 2020 toe tot het bestuur als algemeen bestuurslid, destijds was hij al beoogd opvolger van Tjark de Lange. Het afgelopen jaar heeft hij actief meegedraaid in het bestuur waarop zijn benoeming vorig weekend volgde. Roel Goffin heeft zelf jarenlang gehandbald, toen dat niet meer mogelijk was in verband met een blessure nam hij zitting in diverse handbalbesturen. Met name in het zuidelijke deel van het land was hij jarenlang actief. Hij had diverse functies binnen de organisatie van de Limburgse Handbaldagen en nam zitting in de Raad van Toezicht van Tophandbal Zuid-Limburg. In het dagelijks leven is hij werkzaam als bestuurslid in de zorgsector.

Roel Goffin over zijn nieuwe uitdaging: “Ik voel me heel erg thuis in de handbalwereld en kijk er naar uit om aan de slag te gaan als voorzitter. Er zijn best wat uitdagingen en ontwikkelingen waar wij ons de komende jaren op moeten richten. De afgelopen tien jaar is er veel opgebouwd en wij willen doorbouwen aan de fundamenten die zijn gelegd. Er zijn prachtige kansen in zowel de breedte- als topsport, de ontwikkeling van het jongens handbal verdient extra aandacht en ook in het Beach Handball liggen fantastische mogelijkheden. Wij willen als bestuur, samen met het bondsbureau en haar verenigingen, verder bouwen om de handbalsport te laten groeien.”

Algemeen directeur Jaap Wals reageert ook op de benoeming van Roel Goffin: “Ik kijk met heel veel vertrouwen uit naar de samenwerking en ga ervan uit dat de handbalsport zich de komende jaren blijft ontwikkelen.”