Romeé geeft een kijkje op het Respect Your Talent Camp

Romeé geeft een kijkje op het Respect Your Talent Camp

Na een geslaagde eerste editie van het Respect Your Talent Camp in 2019, was het dit jaar tijd voor de tweede editie. Het kamp staat in het teken van de ontwikkeling van speelsters buiten het veld. Door middel van interactieve trainingen, elk gegeven door experts op dat gebied, leerden de deelnemers alles over media, social media, sportrecht, anti-doping, mental fitness en dual career. 

Het Respect Your Talent Camp biedt W17EURO/Championship All-Stars speelsters de kans om kennis te maken en samen te werken met werelds beste handbalspelers en -experts. Namens Nederland reisde Romeé Maarschalkerweerd af naar Wenen om hierbij aanwezig. Zij neemt je in dit artikel mee en deelt haar ervaring. 

Donderdag 16 december
Vandaag hadden we twee mediasessie. De eerste ging over wat je wel en niet op social media zet en de persoonlijke ervaringen van de ambassadeurs met media. In de tweede sessie ging het over interviewen. Hierbij kregen we tips en tricks over het geïnterviewd worden en kregen we een oefeninterview waarna we tips kregen over hoe het beter kon.

Dit was de opstelling waarin je geïnterviewd werd, met een echte camera en microfoon

Vrijdag 17 december
We begonnen de dag met een sessie over sports law. Tijdens deze sessie kregen we informatie over hoe het werkt als je een contract tekent bij een club en waar je allemaal rekening mee moet houden. Na de lunch hadden we een sessie over doping en hoe een dopingcontrole werkt. Hierbij werd door een expert aan de hand van een voorbeeld uitgelegd wat je allemaal moet doen tijdens de controle. De ambassadeurs deelden hun ervaringen over dopingcontroles.De laatste sessie van de dag ging over mental fitness. Hierin ging het over hoe je omgaat met tegenslagen en wat je het beste kan doen als het met een trainer of coach niet zo goed klikt. Na alle sessies van de dag kwamen we samen in een kring en mochten we vragen stellen aan de experts en ambassadeurs over hun ervaringen.

’s Avonds hebben we de twee halve finales van het WK handbal gekeken op grote schermen

Zaterdag 18 december
Vandaag stond de laatste sessie op het programma, dit ging over dual career. Hierin ging het over het leven dat je hebt als topsporter en het leven naast het zijn van een topsporter, zoals school of werk.

 

Tussen de sessie door was er ook nog wat vrije tijd om spelletjes te spelen met elkaar


We eindigden de dual career sessie met een opdracht waarbij we voorbeelden moesten geven van problemen waar we tegen aanlopen als mens in de sport en op school en wat wel goed gaat.


Nog even afscheid nemen van de groep en dan op naar het vliegveld. Het was een superleuke ervaring en ik heb veel nieuwe mensen leren kennen!