Florent Bourget test negatief en voegt zich bij EK-ploeg in Hongarije

Florent Bourget test negatief en voegt zich bij EK-ploeg in Hongarije

Florent Bourget heeft op zondag 16 januari negatief getest op het coronavirus en reist af naar Hongarije waar de TeamNL Handbalheren op het EK actief zijn. Hij sluit aan bij de ploeg en wordt bij aankomst nogmaals getest.

Vorige week, op maandag 10 januari, werd bij thuiskomst uit Zweden een positieve uitslag bij hem geconstateerd. Hij is hersteld van zijn besmetting en kan vandaag, maandag 17 januari, afreizen naar Hongarije. 

De TeamNL Handbalheren hebben op het Europees Kampioenschap twee wedstrijden gespeeld. Donderdag 13 januari werd er gewonnen van thuisland Hongarije (28-31), gisteren (16 januari) verloor de ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson nipt met 28-29 van IJsland. Dinsdag 18 januari staat de laatste poulewedstrijd op het programma, dan is om 20:30 uur Portugal de tegenstander.

De eerste twee landen in de poule van vier plaatsen zich voor de Main Round. De Oranjeheren hebben nog alles in eigen hand. Bij winst op Portugal is het team voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor de volgende ronde op een eindtoernooi.