Serge Rink aangesteld als technisch directeur NHV

Serge Rink aangesteld als technisch directeur NHV

Serge Rink is aangesteld als technisch directeur van het Nederlands Handbal Verbond. Hij zal de functie vanaf 7 maart gaan vervullen. Serge Rink volgt Sjors Röttger op, die komende periode de tijd neemt om de processen en zijn kennis over te dragen.

De 45-jarige Rink kent de handbalwereld als geen ander. Hij speelde jarenlang voor HV Aalsmeer en veroverde daarmee meerdere titels. Als international kwam hij ook in actie voor het Nederlands Herenteam. Daarnaast is Rink de afgelopen jaren in meerdere leidinggevende functies in het bedrijfsleven werkzaam geweest.

“We zijn verheugd dat we Serge Rink hebben kunnen aanstellen als onze nieuwe technisch directeur. Hij heeft een persoonlijkheid die goed past bij deze functie; een verbinder die zoekt naar samenwerking. Daarnaast weet hij wat er nodig is om topsport te bedrijven op het hoogste niveau en welke randvoorwaarden nodig zijn om topsport en talentontwikkeling zo optimaal mogelijk te faciliteren. Ik ben ervan overtuigd dat hij binnen het NHV het topsportprogramma kan doorontwikkelen”, vertelt Jaap Wals, algemeen directeur NHV.

Serge Rink is blij met zijn aanstelling en kijkt uit naar deze nieuwe uitdaging. “Ik vind het mooi om op deze manier iets terug te kunnen doen voor de handbalsport en mijn ervaringen mee te nemen richting sporters en talenten. Mijn doel is om mensen te faciliteren om ze te kunnen laten excelleren. Deze ambitie wil ik samen met de sporters, coaches, trainers en alle andere stakeholders waarmaken.”