Dames U20 speelt belangrijk kwalificatietoernooi in Oostenrijk

Dames U20 speelt belangrijk kwalificatietoernooi in Oostenrijk

De Dames U20 spelen begin maart een belangrijk kwalificatietoernooi voor het WK 2022 in Oostenrijk. Tijdens dit toernooi is er nog 1 ticket te vergeven voor het wereldkampioenschap. Op 5 maart spelen ze tegen Litouwen. De volgende dag, 6 maart staat er een wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma. Bondscoach Ricardo Clarijs heeft zestien speelsters geselecteerd voor het kwalificatietoernooi. 

Ter voorbereiding op dit belangrijke toernooi speelt de ploeg een oefenwedstrijd tegen TSV Bayer 04 Leverkusen. Bij deze oefenwedstrijd is Lisa Vlug niet beschikbaar vanwege verplichtingen bij haar Duitse club. Eva Jansma, Mirthe de Jong en Eline Veltrop behoren in tegenstelling tot de kwalificatiewedstrijden nu wel tot de selectie. De ploeg komt op 28 februari bij elkaar en stapt op 4 maart op het vliegtuig richting Wenen.

Programma:

TSV Bayer 04 Leverkusen Nederland   15 februari  18:30 uur Oefenwedstrijd
Nederland Litouwen  5 maart 15:30 uur WK-kwalificatie
Oostenrijk Nederland 6 maart 13:30 uur WK-kwalificatie

 

Ricardo Clarijs is tijdelijk interim bondscoach van de A-selectie die op zaterdag 5 maart hun EK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Duitsland in Rotterdam. Daarom kan hij niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Litouwen. Assistent bondscoach Monique Tijsterman vervangt hem voor dit duel. Na de wedstrijd van de A-selectie reist de bondscoach door naar Oostenrijk om zijn ploeg te coachen tegen het thuisland. 

Selectie Dames U20 WK-kwalificatie:

1.Fem Boeters Quintus
2. Roos Daleman OTTO WorkForce/VOC
3. Senna van Galen OTTO WorkForce/VOC
4. Jette van Ingen OTTO WorkForce/VOC
5. Lynn Kuipers OTTO Work Force/VOC
6. Jalisha Loy OTTO Work Force/VOC
7. Britt Maarschalkerweerd OTTO Work Force/VOC
8. Kim Molenaar OTTO Work Force/VOC
9. Rianne van Rijnsoever Boer’n Trots Kaas/DSVD
10. Jessie van de Ruit OTTO Work Force/VOC
11. Bianca Schanssema Quintus
12. Esma Staal JuRo Unirek/V.Z.V.
13. Rome Steverink JuRo Unirek/V.Z.V.
14. Amber Verbreaken Quintus
15. Lisa Vlug Fuchse Berlin (GER)
16. Pipy Wolfs OTTO Work Force/VOC


Begeleiding:

Ricardo Clarijs Bondscoach
Rick Louw Ass. bondscoach
Monique Tijsterman Ass. bondscoach
Linda Coppens Fysiotherapeut
Carla van Dijk Teammanager