Handballer Ivo Steins beëindigt interlandcarrière

Handballer Ivo Steins beëindigt interlandcarrière

 

Ivo Steins, speler van de TeamNL Handbalheren, heeft besloten zijn interlandcarrière te beëindigen. “De uitdaging ging er voor mij persoonlijk af en mijn rol werd kleiner. Ik heb mezelf afgevraagd of ik er nog veel voor wil opgeven, maar ben tot de conclusie gekomen dat ik wat ik er nu voor terugkrijg meer op waarde schat. Het is tijd voor nieuwe doelen.”

Steins kijkt met trots terug op zijn carrière. “Het had bijna niet mooier kunnen eindigen”, vertelt de Limburger. Daarmee doelt hij op het laatste eindtoernooi dat hij speelde. De TeamNL Handbalheren wisten op het afgelopen EK in januari een historische tiende plaats te veroveren.

Op het Europees kampioenschap had hij voor de laatste keer het Oranje-tenue aan. Op 26 januari 2022 speelde Nederland met 28-28 gelijk tegen Kroatië. Tijdens zijn debuut in het Nederlands team op 10 juni 2015 kwam hij tegen Kroatië voor het eerst tussen de lijnen. In Sittard wonnen de Kroaten de EK-kwalificatiewedstrijd met 24-27. “Leuk feit: zo ben ik begonnen en geëindigd tegen Kroatië. Van Sittard naar de grootste handbalarena van Europa”, vertelt hij lachend.

In totaal heeft hij 83 interlands op zijn naam staan waarin hij 95 goals heeft gemaakt. “Ik heb het altijd super naar mijn zin gehad en ga het zeker missen. Het is mooi om met de beste handballers op pad te zijn. Goede spelers die op en top prof zijn, die leven voor het handbal, maar bovenal ook mooie personen. Dat is wat mij het meeste bijblijft naast de hoogtepunten op het veld.”

De 29-jarige handballer blijft actief op clubniveau. Hij speelt bij KEMBIT-LIONS in de BENE-League en denkt niet aan stoppen. “Ik wil nog heel lang blijven handballen”, vertelt hij enthousiast.  

Interlandcarrière Ivo Steins:

– 83 interlands
– 95 goals
– EK 2020, 3 wedstrijden, 1 goal
– EK 2022, 7 wedstrijden, 2 goals