Dames U20 gaan op jacht naar WK-ticket in Oostenrijk

Dames U20 gaan op jacht naar WK-ticket in Oostenrijk

Vandaag zijn de Dames U20 op het vliegtuig gestapt naar Oostenrijk waar het team dit weekend twee belangrijke kwalificatiewedstrijden gaat spelen tegen Litouwen en Oostenrijk. Tijdens dit toernooi is er nog maar 1 ticket te vergeven voor het wereldkampioenschap 2022 in Slovenië komende zomer. Op 5 maart spelen ze tegen Litouwen. De volgende dag, op 6 maart staat er een wedstrijd tegen Oostenrijk op het programma. Beide wedstrijden zijn live te zien op ehftv.com. Bondscoach Ricardo Clarijs heeft zestien speelsters geselecteerd voor het kwalificatietoernooi. 

Op 15 februari hebben de dames een oefenwedstrijd gespeeld tegen TSV Bayer 04 Leverkusen ter voorbereiding op dit belangrijke toernooi. Het duel ging verloren met 32-28, maar was erg leerzaam en nuttig om de laatste puntjes op de ‘i’ te zetten in aanloop naar de WK-kwalificatie. 

Programma:

Nederland Litouwen  5 maart 15:30 uur WK-kwalificatie
Oostenrijk Nederland 6 maart 13:30 uur WK-kwalificatie

Bondscoach Ricardo Clarijs is ook assistent coach bij de A-selectie die op zaterdag 5 maart hun EK-kwalificatiewedstrijd spelen tegen Duitsland in Rotterdam. Daarom kan hij niet aanwezig zijn bij de wedstrijd tegen Litouwen. Assistent bondscoach Monique Tijsterman vervangt hem voor dit duel. Na de wedstrijd van de A-selectie reist de bondscoach door naar Oostenrijk om zijn ploeg te coachen tegen het thuisland. 

Selectie Dames U20 WK-kwalificatie:

1.Fem Boeters Quintus
2. Roos Daleman OTTO WorkForce/VOC
3. Senna van Galen OTTO WorkForce/VOC
4. Jette van Ingen OTTO WorkForce/VOC
5. Lynn Kuipers OTTO Work Force/VOC
6. Jalisha Loy OTTO Work Force/VOC
7. Britt Maarschalkerweerd OTTO Work Force/VOC
8. Kim Molenaar OTTO Work Force/VOC
9. Rianne van Rijnsoever Boer’n Trots Kaas/DSVD
10. Jessie van de Ruit OTTO Work Force/VOC
11. Bianca Schanssema Quintus
12. Esma Staal JuRo Unirek/V.Z.V.
13. Rome Steverink JuRo Unirek/V.Z.V.
14. Amber Verbreaken Quintus
15. Lisa Vlug Fuchse Berlin (GER)
16. Pipy Wolfs OTTO Work Force/VOC


Begeleiding:

Ricardo Clarijs Bondscoach
Rick Louw Ass. bondscoach
Monique Tijsterman Ass. bondscoach
Linda Coppens Fysiotherapeut
Carla van Dijk Teammanager