Inschrijving NK Stoepranden 2022 geopend

Inschrijving NK Stoepranden 2022 geopend

Organisatoren voorrondes NK Stoepranden gezocht!
Heb jij wel eens gehoord van het spel ‘stoepranden’? Vast wel! Stoepranden is namelijk een leuke, laagdrempelige handbalvorm die al meer dan 70 jaar op veel plekken in Nederland gespeeld wordt. Een sportief spel dat een mooie opstart is richting het beoefenen van een (team)sport zoals handbal.
Samen bewegen is natuurlijk erg gezond, maar ook heel gezellig. Je kunt het spelen van je 6e tot dat je minstens 106 jaar oud bent. Je hoeft maar met z’n tweeën te zijn; jongens en meisjes gemengd en zonder ingewikkelde technieken. Ook de spelregels zijn vrij simpel. Is er bij jou in de straat geen stoeprand meer te vinden? Of rijden auto’s je dan telkens voor je sokken? Daar is nu ook een oplossing voor, namelijk de mobiele stoeprand; de Kerby!

 Het NK Stoepranden
Sinds 2017 organiseert Jantje Beton jaarlijks het Nederlands Kampioenschap Stoepranden. Dit NK is inmiddels uitgegroeid tot een mega-evenement. Zo deden in 2021 meer dan 15.000 mensen (vooral kinderen) mee aan één van de vele voorrondes!
In 2022 gaan er opnieuw in 100 plaatsen in Nederland voorrondes plaatsvinden voor het NK Stoepranden. Hiermee worden heel veel mensen, van jong tot oud, lekker in beweging gebracht met de basisvaardigheden van onze handbalsport; gooien en vangen! De voorrondes vinden plaats in de periode april t/m augustus en zijn bedoeld voor alle leeftijden; natuurlijk vooral kinderen, maar ook vaders en moeders en opa’s en oma’s zijn welkom! Het NK zal dit jaar plaatsvinden op een zondag in september (locatie volgt snel!). Tijdens dat NK wordt overigens alleen gestreden in de leeftijdsgroepen 6-10 jaar en 11-14 jaar. Uit alle verschillende plaatsen kan een kleine afvaardiging aan de finale meedoen.
Klik hier voor een impressie van een finale van het NK Stoepranden.

 Organiseren jullie ook een lokale voorronde?
Jouw handbalvereniging wordt ook van harte uitgenodigd om in 2022 een voorronde voor het NK Stoepranden te organiseren. Een goed idee, want hiermee zet je jouw vereniging in de spotlight voor veel mensen uit jouw wijk, dorp of stad. Bijvoorbeeld ouders van jonge kinderen maken zo kennis met handbal en met jouw vereniging. Misschien leidt dit wel tot nieuwe handballers!? En roep vooral ook jullie eigen leden op om mee te doen en introducés (vanaf 6 jaar) mee te nemen!

Er is plaats voor maximaal 100 lokale organisatoren. Naast handbalverenigingen kunnen ook andere lokale organisaties zich aanmelden om een voorronde te organiseren. Per plaats kan er echter maar één organisator zijn. Vanaf 1 maart is de inschrijving officieel open. Bij dubbele inschrijvingen uit één plaats zullen we de eerst aangemelde voorrang geven.

 Wat vragen wij van organiserende verenigingen?

  • Deelname van minimaal 150 kinderen (6 t/m 14 jaar) bij stoeprandactiviteiten t/m augustus. Het aantal kan bereikt worden door bijvoorbeeld het organiseren van 1 grote activiteit, 10 losse kleine activiteiten, langs te gaan bij een scholen in de buurt of aan te sluiten bij al geplande evenementen.
  • Verwijzing naar Jantje Beton in uitingen over het NK Stoepranden.

Jantje Beton biedt aan alle organiserende partijen:

  • 3 Kerbysets (levering eind april)
  • Materialenpakket met o.a. materiaal voor de aankleding en spelregels (levering eind april)
  • Digitaal handboek, poster, spelregels (eind april beschikbaar)

Interesse?
Op deze pagina staat alle informatie van het NK Stoepranden 2022 op een rijtje. Je kunt jouw handbalvereniging daar ook inschrijven.

In de meeste gemeenten zijn sportbuurtcoaches of combinatiefunctionarissen actief, die kunnen ondersteunen bij het werven van deelnemers (bijvoorbeeld via scholen) en bij het organiseren en begeleiden van het evenement. Elke organiserende vereniging ontvangt een handig draaiboek en verschillende materialen om het evenement aan te kleden.

We hopen dat veel handbalverenigingen aan de slag gaan. Mocht je nog vragen of ideeën hebben, laat het dan even weten via nkstoepranden@jantjebeton.nl of bel Michelle Cramwinckel (06-36516847).