Nieuwe ronde nominaties Guus Hölscher Topsport Award 2022

Nieuwe ronde nominaties Guus Hölscher Topsport Award 2022

In 2018 heeft het TopsportPlatform, waarin alle dames- en heren eredivisie- en BENE-League clubs verenigd zijn, de Guus Hölscher Topsport Award in het leven geroepen. Deze award is vernoemd naar de initiatiefnemer en oprichter van het toenmalige Eredivisie Platform. De award die in 2018 voor het eerst uitgereikt is en waaraan een geldbedrag van € 2.500,- verbonden is, werd tijdens de SuperCup 2018 overhandigd aan Monique Swartjes. Zij kreeg de award voor haar bijdrage aan de verhoging van het topsportklimaat bij Kwiek, haar inzet voor de talentontwikkeling in de regio en binnen de wereld van talentontwikkeling in Nederland. Monique heeft aangegeven het toegekende bedrag te willen besteden aan een trainingsstage in Denemarken bij een topclub met een aantal talentvolle speelsters, spelers en trainers.

De afgelopen twee jaar is er door het coronavirus geen award uitgereikt, maar gelukkig kan er dit jaar weer een persoon of club genomineerd worden. Er worden dit jaar wel wat andere tijdslijnen gehanteerd. De uiterste inzenddatum is dit jaar 1 april 2022. In mei komt het beoordelingscomité bij elkaar om een winnaar te kiezen. De winnaar en degene door wie hij/zij genomineerd is wordt hierover eind mei geïnformeerd. 
Iemand nomineren kan via: Guus Hölscher (guusholschertopsportaward.nl)

De award is bedoeld voor een persoon, speler, trainer, vrijwilliger, bestuurder of instantie, die zich in het voorafgaande seizoen verdienstelijk heeft gemaakt voor Topsport binnen handballend Nederland en dit heeft gedaan op een manier zoals Guus dat ook heeft gedaan: onbaatzuchtig, positief en gericht op de samenwerking. Met deze award willen de clubs het gedachtegoed van Guus Hölscher om het topsportkarakter van handbal in Nederland te verstevigen, kracht bij blijven zetten.

De uitreiking van de Guus Hölscher Topsport Award vindt in 2022 plaats tijdens de best of three om het Nederlands Kampioenschap bij de heren.

Meer informatie, spelregels, en de achtergrond is te vinden op Guus Hölscher (guusholschertopsportaward.nl)