Vooruitblik op de BENE-League FINAL4

Vooruitblik op de BENE-League FINAL4

Dit weekend wordt in De Maaspoort (Den Bosch) de FINAL4 van de BENE-League georganiseerd. Voor deze apotheose hebben Sezoens Achilles Bocholt, KEMBIT-LIONS, Green Park/Aalsmeer en Sporting Pelt zich geplaatst. Zaterdagmiddag 26 maart worden de kwalificatiewedstrijden gespeeld. Beide winnaars spelen zondagmiddag de finale van de FINAL4. Sezoens Achilles Bocholt won de afgelopen vier edities van de BENE-League. 

“Na een spannende en uitdagende  competitie waar vooral in het begin COVID een grote rol speelde is uiteindelijk bekend welke ploegen gaan strijden om de BENE-League titel. Allereerst de oprechte felicitaties naar de vier deelnemende clubs aan de FINAL4” zegt Gesinus Huistra, manager van de BENE-League. Titelfavoriet Sezoens Achilles Bocholt domineerde weliswaar de reguliere competitie en was enkele ronden voor het einde al zeker van deelname. Toch werden onderweg ook wel puntjes gemorst en een Final4 kan zomaar voor verrassingen zorgen. Zowel KEMBIT-LIONS, Green Park/Aalsmeer en Sporting Pelt zijn alle drie ploegen die in een dergelijk weekend kunnen verrassen. Wij rekenen daarom, evenals de voorgaande edities, op twee prachtige handbaldagen met spannende wedstrijden. Ik wens alle deelnemende ploegen heel veel succes.” 

 Achilles Bocholt – Sporting Pelt 
Titelverdediger Sezoens Achilles Bocholt sloot de reguliere competitie af als leider. De Limburgers verloren echter onverwachts hun laatste wedstrijd tegen Kras/Volendam. De ploeg uit Bocholt is dus wakker en zal er alles aan doen om de finale te halen. Tegenstander Sporting Pelt kende een wisselvallig seizoen. Mooie overwinningen werden afgewisseld met onverwachte nederlagen. De laatste wedstrijd van de BENE-League ging verloren tegen Vise BM en daardoor eindigde Pelt niet op de derde maar op de  vierde plaats van de eindrangschikking. De ploeg van trainer Bjorn Timmermans zal er alles aan doen om het onderlinge treffen tegen streekgenoot Bocholt winnend af te sluiten. Spektakel is dan ook zeker gegarandeerd. 

KEMBIT-LIONS – Greenpark / Aalsmeer 
KEMBIT-LIONS eindigde tweede in de reguliere competitie en plaatste zich daardoor voor de FINAL4 van de BENE-League. LIONS is een vaste waarde in het finale weekend de afgelopen jaren. Toch was het lange tijd niet zeker of de Nederlandse Limburgers dit jaar weer hoge ogen zouden gooien. Uiteindelijk bleek de ploeg uit Sittard-Geleen goed om te kunnen gaan met de diverse blessures en het COVID-spook. Het lijkt erop dat vlak voor de start van de finales de belangrijkste spelers van KEMBIT weer voluit kunnen spelen. 

Tegenstander Green Park/Aalsmeer bereikte op een degelijke manier de finales. De ploeg van trainer Bert Bouwer kreeg op de weg naar de Final4 verschillende uitdagingen voor zijn kiezen. Hij kon vanwege schorsingen lange tijd geen beroep doen op twee sterkhouders uit zijn ploeg. Samir Benghanem en Tim Bottinga liepen in de thuiswedstrijd tegen Vise HM tegen hoge schorsingen aan. Uiteindelijk besloot de beroepscommissie van de BENE-League de straffen naar beneden te brengen en daardoor mag Benghanem alsnog deelnemen aan de Final4. Voor Bottinga zal dit niet het geval zijn en hij mag pas volgend jaar weer uitkomen in de BENE-League. De wedstrijd tussen LIONS en Aalsmeer is altijd een kraker en de Limburgers zullen zeker revanche willen nemen voor de verloren strijd in de HandbalNL League van vorig seizoen.   

Programma: 
Zaterdag 26 maart: 
Halve finale 1: 13:30 uur  KEMBIT-LIONS – Green Park / Aalsmeer  
Halve finale 2: 16:00 uur Sezoens Achilles Bocholt –  Sporting Pelt 

 Zondag 27 maart: 
Finale: 16.00 uur Winnaar halve finale 1 vs Winnaar halve finale 2 

Tickets zijn online te koop via bnlhandball.com