Sezoens Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions gaan strijden om BENE-League titel

Sezoens Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions gaan strijden om BENE-League titel

Sezoens Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions gaan het tegen elkaar opnemen in de finale van de BENE-League. In het Belgisch onderonsje won de ploeg van Bart Lenders van Sporting Pelt met 29-24. De KEMBIT-Lions versloegen Green Park/Aalsmeer na verlenging: 37-26. Zondag 27 maart om 16:00 uur gaan beide teams strijden om de titel.

Sezoens Achilles Bocholt-Sporting Pelt
In de eerste minuten van de wedstrijd ging het spel over en weer en stond het vizier van beide ploegen nog niet op scherp. Het was Jeroen de Beule die het eerste doelpunt van de wedstrijd maakte en Sezoens Achilles Bocholt op voorsprong zette. Die voorsprong werd uitgebouwd. Na ruim vijf minuten spelen scoorde Sverre Stollman voor Sporting Pelt: 3-1.

Bocholt bouwde de voorsprong gestaag uit naar 6-1. Mede dankzij een tijdstraf voor Jeroen de Beule kon Pelt terugkomen in de wedstrijd: 6-5. Het was Bocholt dat het overwicht had in de eerste helft. Na twintig minuten spelen stond het 11-6.

Opnieuw wist Sporting Pelt terugkomen. Het gat werd verkleind tot twee doelpunten: 11-9. Voor rust nam Sezoens Achilles Bocholt het heft weer in handen. De teams gingen met een stand van 14-11 rusten.

Na rust schoot Sporting Pelt uit de startblokken. Aan de hand van Tommie Falke werd de stand snel gelijk getrokken: 14-14. Met vier doelpunten op rij wist Sezoens Achilles Bocholt de voorsprong snel weer te pakken. Die voorsprong bleef lang in stand. Halverwege de tweede helft stond het 23-17 in het voordeel van het team van coach Bart Lenders.

In de slotminuten rechtte Sporting Pelt nog een keer de rug. Een twee minuten tijdstraf van de tegenstander werd goed benut en het verschil werd verkleind naar vier goals: 27-23. Sezoens Achilles Bocholt liet het niet verder komen en wist dat de winst binnen was. Tim Claessens scoorde het laatste doelpunt van de wedstrijd en bepaalde de eindstand op 29-24 in het voordeel van Sezoens Achilles Bocholt.

KEMBIT-Lions – Green Park/Aalsmeer
Rob Jansen maakte het eerste doelpunt namens Green Park/Aalsmeer, al snel kwamen de KEMBIT-Lions op gelijke hoogte dankzij een goal van Jonass Dell. In de eerste tien minuten gingen de ploegen gelijk op tot aan 4-4. Vervolgens waren het de Lions die het heft in handen namen. Met twee treffers op rij werd er een gat geslagen: 6-4. Door goede reddingen van keeper Scott de Hoogh konden de Limburgers deze voorsprong verder uit bereiden: 12-8.

Het vizier van Green Park/Aalsmeer ging met nog vijf minuten te spelen op scherp. Het verschil werd teruggebracht naar twee doelpunten. Vaidas Trainavicius bepaalde met een geplaatst schot de ruststand op 14-12 in het voordeel van de KEMBIT-Lions.

In de beginfase van de tweede helft bleef het verschil op rond de twee doelpunten steken in het voordeel van de KEMBIT-Lions. Aan beide kanten vielen goals en stond het vizier op scherp. De ploeg van coach Bert Bouwer wist de achterstand te verkleinen en scoorde de aansluitingstreffer halverwege de tweede helft. Vlak daarna kwam de stand in evenwicht: 24-24. Aalsmeer kwam met nog tien minuten te spelen voor het eerst op voorsprong in de wedstrijd: 26-27.

Een spannende slotfase brak aan. Doelpunten vielen om en om en het spel ging gelijk op. Jasper Adams leek de KEMBIT-Lions de overwinning te bezorgen, maar Destin van Dijk schoot in de laatste seconden de gelijkmaker op het scorebord. Na zestig minuten spelen stond het 31-31.

Met twee keer vijf minuten werd er verlengd. Doelpunten waren schaars en de ploegen bleven gelijk op gaan. Met als resultaat dat het na de eerste vijf minuten 34-34 stond. Keepers Scott de Hoogh (KEMBIT-Lions) en Rene de Knegt (Green Park/Aalsmeer) pakten in de tweede verlenging de eerste schoten die werden afgevuurd. Beide ploegen scoorden twee keer, met nog één minuut te spelen stond het 36-36. Een penalty voor KEMBIT-Lions in de slotseconden bracht de beslissing. Thomas Dekker bleef rustig en schoot de bal tegen de touwen en bepaalde de eindstand op 37-36. De KEMBIT-Lions en Sezoens Achilles Bocholt nemen het op zondag 27 maart in de finale tegen elkaar op.