KEMBIT-LIONS nieuwe BENE-League kampioen

KEMBIT-LIONS nieuwe BENE-League kampioen

Den Bosch, 27 maart – KEMBIT-LIONS is de nieuwe BENE-League kampioen van het seizoen 2021-2022. In het finaleduel tegen het Belgische Sezoens Achilles Bocholt won de Nederlandse ploeg met 22-29, met rust stond het 12-13 in het voordeel van Lions. Zaterdagmiddag was KEMBIT-LIONS   al te sterk voor de andere Nederlandse ploeg Green Park/Aalsmeer na verlenging: 37-36.

Het eerste doelpunt werd gemaakt door topscoorder van de BENE-League Serge Spooren van Bocholt. In de aanval erop maakte Pieter Strauven het eerste doelpunt namens de Limbrugse fusieclub. Het spel ging in de eerste tien minuten heen en weer. Leroy Clem de keeper van Bocholt, wist zich te onderscheiden met drie knappe reddingen in evenveel doelpogingen.

Tot een stand van 7-7 was het stuivertje wisselen. Dankzij doelpunten van Luca van Straaten en Ids Eussen wist Lions voor het eerst een voorsprong van twee punten te pakken. Ids Eussen werd uiteindelijk uitgeroepen tot speler van de wedstrijd. Bocholt vocht zich terug en kwam terug op 9-9. De laatste aanval van Lions in de eerste helft werd benut door de Belgische speler Pieter Strauven. Bocholt kreeg in de laatste seconde een vrije bal, maar het schot van Jeroen de Beule werd geblokt. Zo gingen beide ploegen de kleedkamers in met een ruststand 12-13.

Rechterhoek spelers Sergio Rola begon sterk aan de tweede helft. Met twee doelpunten achter elkaar zorgde hij ervoor dat de stand weer gelijk stond: 14-14. Het lukte zowel Bocholt als Lions niet om een grotere marge dan twee doelpunten te krijgen.

Na een doelpunt van Serge Spooren (Bocholt) leek het erop dat de Belgen erop en over gingen. Toch was het Lions dat de rug rechtte en helemaal terugkwam in de wedstrijd. Dankzij doelpunten van Pieter Strauven, Rob Schmeits, Thomas Dekker en Ids Eussen kwam de grootste voorsprong op het scorebord: 18-21. Lions bleef sterk verdedigen en keeper Scott de Hoogh maakte daardoor belangrijke reddingen. Na de vliegergoal van Robin Leunissen voelde Lions dat de overwinning binnen was. Na vier keer de Final4 te winnen, wist Achilles Bocholt de reeks niet te verbeteren naar vijf.