Richardsson maakt definitieve selectie WK play-off bekend

Richardsson maakt definitieve selectie WK play-off bekend

Bondscoach Erlingur Richardsson heeft 18 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie voor de WK play-off, die halverwege april gespeeld wordt. 16 spelers zullen op het wedstrijdformulier staan. De TeamNL Handbalheren kunnen zich voor het eerst sinds 1961 plaatsen voor het wereldkampioenschap als zij in een onderlinge strijd winnen van Portugal.

Het land dat het beste resultaat behaalt over twee wedstrijden in de WK play-off kwalificeert zich voor het wereldkampioenschap in Polen en Zweden, dat van 11 t/m 29 januari 2023 plaatsvindt. Op donderdag 14 april om 20:00 uur spelen de TeamNL Handbalheren uit in Portugal. Drie dagen later, op zondag 17 april, staat de return op het programma. In het Indoor-Sportcentrum Eindhoven klinkt het beginsignaal om 14:00 uur.

De organiserende landen Polen en Zweden en de regerend wereldkampioen Denemarken zijn al zeker van deelname aan het WK. De drie beste landen op het EK, met uitzondering van de al geplaatste landen, plaatsen zich rechtstreeks voor het eindtoernooi. Spanje, Frankrijk en Noorwegen hebben hierdoor ook een direct startbewijs veroverd.

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

Naam:  Club:
1. Jasper Adams Kembit/LIONS
2. Dani Baijens ASV Hamm-Westfalen (GER)
3. Samir Benghanem Green Park/Aalsmeer
4. Jeffrey Boomhouwer Bergischer HC (GER)
5. Florent Bourget KRAS/Volendam
6. Tom Jansen TV Grosswallstadt (GER
7. Lars Kooij ASV Hamm-Westfalen (GER
8. Thijs van Leeuwen Sporting Pelt (BEL
9. Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
10. Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
11. Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
12. Iso Sluijters GC Amicitia Zürich (SUI)
13. Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
14. Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
15. Kay Smits SC Magdeburg (GER)
16. Ivar Stavast HC Elbflorenz Dresden (GER)
17. Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
18. Rutger ten Velde TuS Ferndorf (GER)

 

Begeleiding:

1. Erlingur Richardsson Bondscoach
2. Edwin Kippers Assistent bondscoach
3. Robert Baardse Fysiotherapeut
4. Erik Zwakman Teammanager
5. Gerrie Eijlers Keeperstrainer