HandbalNL Leauge gaat komend weekend van start

HandbalNL Leauge gaat komend weekend van start

Nadat vorig weekend de BENE-League FINAL4 werd gespeeld met KEMBIT-LIONS als winnaar gaat komend weekend de HandbalNL League van start. De zes Nederlandse ploegen uit de BENE-League gaan in deze nationale competitie strijden om de landstitel. Vorig jaar veroverde Green Park/Aalsmeer voor de derde keer op rij de landstitel nadat in de best of three finale KEMBIT-LIONS werd verslagen. 

KEMBIT-LIONS en Green Park/Aalsmeer stonden ook tegenover elkaar in de halve finale van de BENE-League. Deze wedstrijd werd gewonnen door KEMBIT-LIONS. Beide teams hadden zich voor het finale weekend geplaatst door op een tweede (LIONS) en derde (Aalsmeer) plek te zijn geëindigd in de BENE-League competitie. 

De zes Nederlandse verenigingen die deelnemen aan de HandbalNL League zijn: JD Techniek/Hurry Up, KEMBIT-LIONS, KRAS/Volendam, Green Park/Handbal Aalsmeer, Herpertz/ Bevo HC en HV Quintus. 

De HandbalNL League start op 2 april met de volgende wedstrijden:

Thuis Uit Tijd
Green Park/Handbal Aalsmeer JD Techniek/Hurry Up 19:15 uur
Herpertz/Bevo HC KRAS/Volendam 20:00 uur
KEMBIT-LIONS HV Quintus 20:00 uur

Alle wedstrijden van de HandbalNL League zijn hier live te bekijken.

Er worden in totaal 10 wedstrijden gespeeld tussen 2 april en 4 juni. Elk team speelt één keer uit en thuis tegen elke tegenstander.  

De bovenste twee teams gaan in een best of three strijden om het landskampioenschap 2022. De club die als laatste eindigt degradeert naar de Eredivisie en de nummer één van de Eredivisie promoveert naar de HandbalNL League. 

Green Park/Aalsmeer – JD Techniek/Hurry-Up

Herpertz/Bevo HV – KRAS/Volendam

KEMBIT-LIONS – HV Quintus