DHL Parcel nieuwe partner Nederlands Handbal Verbond

DHL Parcel nieuwe partner Nederlands Handbal Verbond

DHL Parcel is de trotse nieuwe sponsor en logistiek partner van de TeamNL Handbaldames en zal vanaf heden op hun wedstrijdshirts prijken. Naast de Handbaldames heeft DHL Parcel zich ook verbonden aan de Nederlandse nationale vrouwenteams voetbal, hockey en volleybal. Niet eerder stapte een sponsor zo groot in de vrouwensport. Het unieke partnership draagt de naam #Samedream, dat duidt op het gezamenlijk streven naar mooie prestaties voor een breed publiek.

Op internationaal topniveau maakt de Nederlandse vrouwensport een enorme groei door in prestaties en populariteit. Dat herkent DHL Parcel, dat de afgelopen jaren als bezorger van online bestellingen zelf een enorme groei doormaakte. Vrouwenteams kenmerken zich door het voortdurend zoeken naar nieuwe wegen om het beter te doen dan anderen, zoals DHL Parcel dat ook doet op terreinen als digitalisering en duurzaamheid. De aansluiting met nationale teams wordt bovendien ingegeven door het feit dat DHL Parcel van oudsher diepgeworteld zit in de Nederlandse samenleving.

Michel Clausing, CCO van DHL Parcel Benelux: “Dit sponsor- en partnership is een perfect fit, waarmee alle partijen hun voordeel kunnen doen en waarbij het publiek hopelijk het resultaat beleeft met mooie sportieve prestaties. De vrouwenteams laten zien dat je met hard werken veel kunt winnen, maar dat je daarbij ook slimme nieuwe wegen moet bewandelen, zoals DHL Parcel dat doet met digitale features en fossielvrije bezorgopties.”

Jaap Wals, algemeen directeur NHV: “Wij zijn ontzettend trots om DHL Parcel als onze nieuwe partner te presenteren. Het NHV kijkt met veel vertrouwen uit naar de langdurige samenwerking met DHL Parcel en de andere drie sportbonden. We verbinden in deze unieke propositie vier succesvolle vrouwenteams als boegbeelden. Samen gaan we ervoor om het hoogst haalbare te bereiken en onze gezamenlijke dromen waar te maken. Binnen het partnership wordt Lois Abbingh ingezet als ambassadeur van de handbalsport.”

Lois Abbingh, speelster TeamNL Handbaldames: “Wij zijn heel blij dat DHL Parcel zich aan ons team verbindt. We willen graag voorbeelden zijn voor de nieuwe generatie. Daarom is het ontzettend mooi dat we samen met DHL Parcel de komende jaren een nieuw traject aan kunnen gaan en kunnen bouwen aan nieuwe successen. DHL Parcel is internationaal bekend en het is mooi om het merk op deze manier aan de handbalwereld te laten zien. Persoonlijk kijk ik er met trots naar uit om mijn rol als ambassadeur te vervullen.”