TeamNL Handbaldames winnen oefenwedstrijd van Duitsland

TeamNL Handbaldames winnen oefenwedstrijd van Duitsland

De TeamNL Handbaldames hebben de oefenwedstrijd tegen Duitsland gewonnen met 24-18. Bij rust leidde de ploeg van bondscoach Per Johansson ruim met 13-5. De overwinning kwam in de tweede helft geen moment in gevaar. Zondag 24 april spelen de dames de laatste EK-kwalificatiewedstrijd, dan is Griekenland iom 16:00 uur de tegenstander in het Topsportcentrum in Almere.

Vanaf de rechterhoek zorgde Angela Malestein voor het eerste doelpunt van de wedstrijd, na een mooie pass van Dione Housheer. Al snel verdubbelde Merel Freriks de score vanaf de cirkel. Het tweede doelpunt van Angela Malestein zorgde voor een 3-0 tussenstand. Na ruim vijf minuten spelen was het Xenia Smits die voor de eerste keer namens Duitsland het net vond. Via twee rake penalty’s van Alina Grijseels werd de aansluitingstreffer gemaakt.

Een periode met slordigheden brak aan. Beide teams leden veel balverlies in de aanval. Bo van Wetering was het eindstation van een razendsnelle aanval en Dione Housheer schoot beheerst raak: 6-3. Xenia Smits maakte haar tweede goal van de middag. Met een hard ingeschoten penalty zorgde Angela Malestein voor een 7-4 tussenstand halverwege de eerste helft. Direct daarna was Malestein opnieuw trefzeker, ditmaal vanuit de rechterhoek. Aan allebei de kanten wisten de teams vervolgens het balbezit vijf minuten lang niet om te zetten in een doelpunt.

Nikita van der Vliet brak de ban en schoot knap raak. De tiende treffer van Nederland werd gemaakt door Laura van der Heijden die goed doorzette door de Duitse dekking. Dankzij goed keeperswerk van Yara ten Holte en een sterke dekking hielden de Oranjedames de tegenstander lang van het scoren af. Zelf bleef de ploeg van bondscoach Per Johansson doelpunten maken. Kelly Vollebregt, Angela Malestein en Inger Smits scoorden. Na zestien minuten was het dan eindelijk weer raak voor Duitsland, Mia Zschocke schoot de bal tegen de touwen. Dit was direct het laatste doelpunt voor rust, de teams zochten de kleedkamer op met een 13-5 tussenstand in het voordeel van Nederland.

Na rust waren het Alina Grijseels en Luisa Schulze die de achterstand verkleinden voor Duitsland. Bo van Wetering en Dione Housheer stelden namens Nederland orde op zaken en zorgden weer voor een verschil van acht doelpunten: 15-7. Een hard schot van Alina Grijseels vloog tegen de touwen. Aan de andere kant verschalkte Bo van Wetering de Duitse keepster. Doordat Nederland in de aanval met zeven speelsters ging spelen, was het doel leeg. Antje Lauenroth profiteerde daarvan en schoot raak. Ook Louisa Schulze vond het net: 16-10. Opbouwspeelsters Kelly Dulfer en Larissa Nüsser (2x) bekroonde hun mooi acties met een doelpunt. Maren Weigel en Alina Grijseels scoorden namens Duitsland: 19-12.

Bo van Wetering succesvol af nadat de bal goed werd onderschept in de dekking. De tegenstander vond weinig ruimte in de Nederlandse verdediging. Via twee goals van Maren Weigel werd de achterstand verkleind tot zes doelpunten: 20-14. Laura van der Heijden zette haar tegenstander op het verkeerde been en schoot raak.

Met drie goals op rij pakte Nederland in de laatste minuten het initiatief in de wedstrijd terug. Larissa Nüsser, Bo van Wetering en Laura van der Heijden wisten namens de Oranjedames af te ronden: 24-16. De laatste twee doelpunten van de wedstrijd waren voor Duitsland. Alina Grijseels scoorde een penalty en Lisa Antl passeerde Tess Wester vanaf de cirkel. De einstand werd daarmee bepaald op 24-18. Het jonge talent Kim Molenaar maakte haar debuut.

Zondag 24 april spelen de TeamNL Handbaldames opnieuw, dan is Griekenland de tegenstander in de laatste EK-kwalificatiewedstrijd. Het team van bondscoach Per Johansson is al gekwalificeerd voor het EK dat van 4 t/m 20 november 2022 plaatsvindt.

Almere, 23 april 2022:
Nederland – Duitsland 24-18 (13-5)
Nederland: 
Laura van der Heijden (3), Larissa Nüsser (3), Bo van Wetering (6), Tamara Haggerty, Kelly Dulfer (1), Merel Freriks (1), Inger Smits (1), Angela Malestein (5), Nikita van der Vliet (1), Kim Molenaar, Kelly Vollebregt (1), Tess Wester, Yara ten Holte, Tessa van Zijl, Harma van Kreij, Dione Housheer (2).
Duitsland: Isabell Roch, Sarah Wachter, Alina Grijseels (6), Leatitia Quist, Lisa Antl (1), Xenia Smits (2), Silje Brøns Petersen, Mia Zschocke (1), Maike Schirmer (1), Maren Weigel (3), Malina Marie Michalczik, Julia Maidhof, Antje Lauenroth (1), Jenny Behrend, Luisa Schulze (3), Isabell Hurst, Johanna Stockschläder.
Scheidsrechters: Ruud Geraets (NED) / Paul Geraets (NED)
Strafminuten: 6’- 4’ (Kelly Dulfer 2’, Dione Housheer 2’, Bo van Wetering 2’ – Grijseels 2’, Smits 2’)
Strafworpen: 4/8 – 4/4