Wedstrijdselectie TeamNL Handbaldames bekend voor duels tegen Duitsland en Griekenland

Wedstrijdselectie TeamNL Handbaldames bekend voor duels tegen Duitsland en Griekenland

Bondscoach Per Johansson heeft de wedstrijdselectie bekendgemaakt voor het oefenduel tegen Duitsland op zaterdag 23 april en de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Griekenland op zondag 24 april. Zestien speelsters staan op het wedstrijdformulier. Danick Snelder, Debbie Bont en Estavana Polman zijn niet wedstrijdfit en komen daarom niet in actie dit weekend. Zoë Sprengers mist beide wedstrijden vanwege het overlijden van een familielid. Het jonge talent Kim Molenaar maakt haar debuut in het Nederlands team.

De TeamNL Handbaldames zijn al gekwalificeerd voor het Europees kampioenschap, dat van 4 t/m 20 november 2022 plaatsvindt. Het EK2022 wordt gespeeld in Slovenië, Noord-Macedonië en Montenegro. Nederland zou deze interlandweek ook tegen Wit-Rusland spelen, maar het land is geschorst door de Europese Handbal Federatie (EHF) vanwege de oorlog in Oekraïne. Daarop is in overleg met Duitsland een extra oefenwedstrijd ingelast. Beide wedstrijden van het Nederlands team tegen Duitsland en Griekenland worden om 16:00 uur gespeeld in het Topsportcentrum Almere. 

Wedstrijdselectie TeamNL Handbaldames:

1. Kelly Dulfer SG BBM Bietigheim (GER)
2. Merel Freriks Borussia Dortmund (GER)
3. Tamara Haggerty IK Sävehof (SWE)
4. Laura van der Heijden Borussia Dortmund (GER)
5. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
6. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
7. Harma van Kreij RK Krim Mercator (SLO)
8. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
9. Kim Molenaar OTTO Work Force/VOC (NED)
10. Larissa Nusser Odense Handbold (DEN)
11. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
12. Nikita van der Vliet Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
13. Kelly Vollebregt Odense Handbold (DEN)
14. Tess Wester CSM Bucuresti (ROM)
15. Bo van Wetering Odense Handbold (DEN)
16. Tessa van Zijl Borussia Dortmund (GER)