VOC Amsterdam en HandbaL Venlo gaan strijden om het landskampioenschap 2022

VOC Amsterdam en HandbaL Venlo gaan strijden om het landskampioenschap 2022

De finale om het landskampioenschap in de Eredivisie voor vrouwen gaat op zaterdag 14 mei beginnen. OTTO Work Force/VOC Amsterdam en Cabooter Group/Handbal Venlo gaan met elkaar in een best of three strijden voor de nationale titel.  VOC was in het seizoen 2018-2019 de laatste landskampioen van de Eredivisie, want de afgelopen twee seizoenen werd de competitie vroegtijdig stopgezet vanwege het Coronavirus.

In de reguliere competitie voeren beide ploegen de ranglijst aan. Het onderlinge verschil is maar twee punten. VOC sluit de competitie af als nummer 1 met 42 punten en HandbaL Venlo eindigde op de tweede plek met 40 punten. Net als in de reguliere competitie zijn beide ploegen ook in hun kampioenspoules duidelijk de sterkste. In poule A versloeg VOC alle concurrenten en eindigde met 13 punten bovenaan. De andere ploegen in de poule waren VZV, V&L en Kwiek. Venlo zat in poule B en deed daar ook goede zaken door net als de concurrent uit Amsterdam met 11 punten boven HV Quintus, SEW en Volendam te eindigen.

In de onderlinge wedstrijden hebben beide teams een keer gewonnen. In Amsterdam won VOC met 32-23 en in Venlo won de thuisploeg met 30-23. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het belooft dus een spannende strijd om de titel te worden. 

Tickets voor de eerste wedstrijd in Amsterdam zijn te koop aan de deur, wees er op tijd bij want vol = vol. Wil jij erbij zijn in Venlo? Klik hier om tickets te kopen. 

 In onderstaand schema is te zien wanneer de wedstrijden worden gespeeld en hoe laat de duels beginnen: 

Thuis Uit Datum Tijd Waar te zien?
OTTO Work Force/VOC Amsterdam Cabooter Group/Handbal Venlo Zaterdag 14 mei 16:00 uur NOS
Cabooter Group/Handbal Venlo OTTO Work Force/VOC Amsterdam Zaterdag 21 mei 14:15 uur NOS
*OTTO Work Force/VOC Amsterdam Cabooter Group/Handbal Venlo Zaterdag 28 mei 14:30 uur  

*Omdat VOC in de reguliere competitie als eerste is geëindigd speelt de ploeg een eventuele derde wedstrijd in eigen huis.