Cabooter Group/HandbaL Venlo wint eerste BOT wedstrijd

Cabooter Group/HandbaL Venlo wint eerste BOT wedstrijd

De handbalsters van Cabooter Group/HandbaL Venlo hebben de eerste BOT wedstrijd van regerend kampioen OTTO Work Force/VOC Amsterdam gewonnen (23-24). De Noord-Limburgse ploeg had bij rust al een ruime voorsprong: 7-13. Zaterdag 21 mei kan Venlo de landstitel pakken als ze dan weer weten te winnen van VOC. 

De eerste Best Of Three (BOT) wedstrijd begon zenuwachtig. Veel verkeerde passes, gemiste schoten en zichtbare nervositeit bij de speelsters. Pas na drie en een halve minuut werd het eerste doelpunt gemaakt. Het was Kim Molenaar die met een benutte zevenmeter het eerste doelpunt noteerde. In het begin van de wedstrijd waren VOC en Venlo nog aan elkaar gewaagd en scoorden de ploegen beurtelings. Dankzij een knappe redding van de Amsterdamse keepster Romy Verweij bleef de stand op 2-2. Na een mooie pass van Kim Molenaar was het Pipy Wolfs die zorgde voor een voorsprong voor VOC. Venlo vocht zich terug en dankzij goals van de zusjes Van Sleeuwen en Becky van Nijf stond Venlo voor het eerst voor: 3-5.

Liza Rovers blonk na ruim tien minuten spelen uit in het doel van Venlo. Dankzij goede reddingen bleef de voorsprong in stand. Na twee doelpunten van Lianne van Sleeuwen en een snelle break-out van Becky van Nijf vergrootte Venlo de voorsprong 4-9. Rachel de Haze legde haar eerste time-out kaart op tafel om haar team bij de les te krijgen. Heel veel effect had het niet. Venlo bleef de voorsprong uitbreiden dankzij doelpunten van weer Lianne van Sleeuwen en Becky van Nijf: 5-11.

Met het vijfde doelpunt in de eerste helft van Lianne van Sleeuwen en een afstandsschot van Sharon Grummel stond een 5-13 voorsprong op het scorebord. Voor de thuisploeg deden Faye Janson en Jalisha Loy iets terug. De eerste helft eindige in een 7-13 ruststand dankzij beide keepsters. Liza Rovers hield aan de ene kant een zevenmeter, terwijl Romy Verweij aan de andere kant exact hetzelfde deed.

 In de tweede helft was het weer de Amsterdamse thuisploeg die het eerste doelpunt voor haar rekening nam. Zola Amsen scoorde na een goede passerbeweging de 8-13. Zowel VOC als Venlo bleef snel handballen en dit zorgde voor veel doelpunten in de beginfase van het tweede deel van de wedstrijd. De marge van vier doelpunten bleef lang in stand totdat Lianne van Sleeuwen met twee doelpunten uit zevenmeters en een individuele actie van Sharon Grummel een voorsprong van 10-17 liet noteren.

De wedstrijd draaide nadat Venlo-speelster Becky van Nijf een directe rode kaart ontving nadat ze Faye Jansen onderuit haalde in haar break-out. VOC rechtte de rug en kwam terug tot 14-17 na goals van Roos Daleman (twee keer) en Kim Molenaar. Deze comeback werd versterkt nadat Faye Janson een schijnschot knap raak schoot, Roos Daleman een snelle break-out verzilverde en Pipy Wolfs vanaf de cirkel scoorde: 17-18.

Ondanks de doelpunten bleven beide keepers zich ook in de tweede helft prima opstellen. Zowel Liza Rovers als Romy Verweij blonken uit met knappe reddingen. Toch kon VOC niet voorkomen dat Venlo weer wegliep dankzij goals van Tessa Schuijs en Demi Smolenaers. De spanning was helemaal terug in de wedstrijd toen Kim Molenaar in de verdediging de bal onderschepte en hard raak schoot in de break-out: 19-20. Met nog maar een doelpunt van Lianne van Sleeuwen (tien doelpunten) bleef Venlo aan de goede kant van de score. In de absolute slotfase was het nagelbijten voor de thuisploeg.

Na een razendsnelle aanval van VOC rondde Pipy Wolfs verwoestend af voor de 22-23. Met haar tiende doelpunt van de middag besliste Lianne van Sleeuwen de wedstrijd. Pipy Wolfs zorgde voor de eindstand van 23-24. HandbaL Venlo wint de eerste BOT wedstrijd in Amsterdam en kan het volgende week zaterdag in eigen sporthal afmaken. Om 14.15 uur staat de tweede wedstrijd op het programma in Venlo.

Speelschema: 
Zaterdag 21 mei 14:15 uur: Cabooter Group/HandbaL Venlo – OTTO Work Force/VOC Amsterdam – Live op NOS
*Zaterdag 28 mei 14:30 uur: OTTO Work Force/VOC Amsterdam – Cabooter Group/HandbaL Venlo

*Deze wedstrijd wordt alleen gespeeld als er nog geen ploeg is die twee wedstrijden heeft gewonnen.