Cabooter Group/HandbaL Venlo is landskampioen

De handbalsters van Cabooter Group/HandbaL Venlo hebben de landstitel gewonnen. Ook de tweede wedstrijd in de Best Of Three werd door de Limburgse dames gewonnen van OTTO Work Force/VOC: 34-28. Bij rust was de stand nog in evenwicht: 16-16, na rust trok Venlo de wedstrijd naar zich toe en werd het kampioenschap veilig gesteld.

Faye Janson opende de score in de wedstrijd namens VOC Amsterdam. Al snel zorgde Pien de Swart voor de gelijkmaker. Het was stuivertje wisselen in de eerste minuten van de wedstrijd. Tot aan 3-3 ging de stand gelijk op. Het was de thuisploeg die vervolgens een gat van twee doelpunten sloeg. Sharon Grummel scoorde van afstand en Janiek van Sleeuwen vond ook het net: 5-3.

Via Michelle Goos en Lynn Kuipers kwam VOC weer op gelijke hoogte. De voorsprong werd zelfs gepakt. Pipy Wolfs schoot raak vanaf de cirkel en Kim Molenaar benutte een penalty: 5-7. Even bleef het verschil op twee doelpunten steken, maar Venlo stelde orde op zaken. Met vijf goals op rij werd de achterstand omgedraaid in een voorsprong van drie doelpunten: 11-8.

Er werd door beide teams hard gestreden, wat resulteerde in veel tijdstraffen. De overtal situaties die hieruit volgden werden nauwelijks benut. Dankzij de sterk keepende Romy Verweij kon VOC de achterstand weg poetsen. Met nog tien minuten te spelen in de eerste helft maakte Kim Molenaar voor VOC de aansluitingstreffer: 12-11. De slotfase ging gelijk op, aan beide kanten werd gescoord en de kansen afgemaakt. Jessy van de Ruit zette de Venlose dekking op het verkeerde been en zorgde voor de gelijkmaker: 15-15. Met een snoeihard afstandsschot zorgde Janiek van Sleeuwen weer voor de minimale voorsprong voor Venlo. Vanuit de linkerhoek zorgde Roos Daleman voor de ruststand: 16-16.

Janiek van Sleeuwen zette Venlo direct na rust op voorsprong, Kim Molenaar deed namens VOC wat terug met een rake penalty. Tot aan 19-19 ging het gelijk op, daarna was het Venlo dat het heft in handen nam. Er werd een verschil van vier doelpunten op het scorebord gezet: 23-19. VOC kon het gat tot twee goals verkleinen via Roos Daleman en Zola Amsen.

Dichterbij kon VOC niet komen, het was Venlo dat beter om ging met de kansen en uitliep naar 27-21. VOC had moeite om gaten te vinden in de dekking, daarnaast redde Liza Rovers knap op verschillende schoten. Venlo bleef scoren en zette het verschil op zeven doelpunten 29-22. Jalischa Loy en Roos Daleman vonden het net en verkleinden de achterstand.

Toch lukte het de dames uit Amsterdam niet om de achterstand verder weg te werken. Met nog acht minuten te spelen was duidelijk dat Venlo kampioen ging worden. Janiek van Sleeuwen maakte het dertigste doelpunt. De overwinning werd nog groter, in de slotfase bleef de ploeg uit Limburg scherp om de winst veilig te stellen. Pien de Swart tekende namens Venlo voor de laatste treffer van de wedstrijd en bepaalde de eindstand: 34-27. Nadat Venlo een week eerder al met 23-24 in Amsterdam won was de landstitel een feit.