TeamNL Handbaldames en -heren nemen deel aan Golden League

TeamNL Handbaldames en -heren nemen deel aan Golden League

Nederland, Denemarken en Noorwegen zijn een samenwerking aangegaan om de komende twee seizoenen deel te nemen aan de Golden League. Dit geldt zowel voor de TeamNL Handbaldames als heren. De Golden League biedt veel sportieve en commerciële mogelijkheden. De toplanden spelen onderling oefenwedstrijden.

De Golden League wordt gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen. De wedstrijden worden gehouden in de jaren dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld. De dames spelen hun wedstrijden in het seizoen 2022-2023 en de mannen beginnen een jaar later aan de Golden League, in het seizoen 2023-2024.

In september trappen de TeamNL Handbaldames het eerste toernooi af in Denemarken. Zij hebben Zwitserland uitgenodigd om deel te nemen. In oktober wordt de tweede ronde gespeeld, dan is Noorwegen het gastland. Zij hebben Brazilië toegevoegd aan het toernooi. In maart 2023 is het de buurt aan Nederland om de andere landen te ontvangen. Wie er als vierde land aantreedt tijdens deze wedstrijden is nog niet bekend.

De TeamNL Handbalheren hebben in november 2021 al hun debuut gemaakt in de Golden League. Zij mochten toen als vierde land aantreden op het toernooi in Noorwegen. Tegen het thuisland en Denemarken werd toen gespeeld. Komend seizoen maken de heren zich op voor de kwalificatie voor het EK2024 in Duitsland. Daarom zal hun Golden League seizoen nog een jaar op zich wachten.

“We zijn uiteraard erg vereerd dat we deze uitnodiging hebben ontvangen. Wij zien dit als erkenning voor de stappen die wij afgelopen jaren hebben gezet, zowel sportief als commercieel. Het is een unieke mogelijkheid om handbal in Nederland verder op de kaart te zetten. Daarnaast is het voor de ontwikkeling van de spelers en speelsters mooi om deze negen wedstrijden te spelen op topniveau. We kijken er erg naar uit.” aldus technisch directeur, Serge Rink.

Speelschema Golden League
TeamNL Handbaldames:

Datum

Gastland

Deelnemers

29 september – 2 oktober 2022

Denemarken

Nederland, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland

27 oktober – 30 oktober 2022

Noorwegen

Nederland, Denemarken, Noorwegen, Brazilië

2 maart – 5 maart 2023

Nederland

Nederland, Denemarken, Noorwegen, vierde land nader te bepalen

 

TeamNL Handbalheren:

Datum

Gastland

Deelnemers

2 november – 5 november 2023

Noorwegen

Nederland, Denemarken, Noorwegen, vierde land nader te bepalen

4 januari – 7 januari 2024

Denemarken

Nederland, Denemarken, Noorwegen, vierde land nader te bepalen

14 maart – 17 maart 2024

Nederland

Nederland, Denemarken, Noorwegen, vierde land nader te bepalen