Dames U18 gaan morgen van start op WK Beach Handball

Dames U18 gaan morgen van start op WK Beach Handball

De Beach Dames U18 zijn gisteren vertrokken naar Kreta, waar zij vanaf morgen in actie komen op het WK. Op het Griekse eiland spelen ze in poule D tegen Hong Kong, Puerto Rico en het thuisland. Morgen treft de ploeg van bondscoach Ronald Thijssen om 11:00 uur (Nederlandse tijd) als eerst Hong Kong. Later op de middag speelt het team tegen Puerto Rico om 16:30 uur (Nederlandse tijd). Woensdag wordt de poulefase afgesloten tegen Griekenland om 11:10 uur (Nederlandse tijd). De wedstrijden zijn live te zien op het Youtube kanaal van de IHF

In voorbereiding op het WK heeft het team meegedaan aan het Camelot Beach Tournament. Hierbij hebben zij een mooie vierde plaats behaald. Tijdens een aantal trainingen in Nederland werden de puntjes op de ‘i’ gezet. Bondscoach Thijssen kijkt met veel vertrouwen uit naar het eindtoernooi. “Afgelopen jaar zijn we tweede geworden op het EK in Varna. In de finale hadden we kans om te winnen. Voor dit WK hebben we onszelf opnieuw het doel gesteld om voor de gouden medaille te gaan. Al ligt de top acht in het Beach Handball dichtbij elkaar. We hebben de afgelopen jaren hard getraind met een zeer gemotiveerde groep, dus we gaan vechten voor het goud.”

De drie beste landen uit de poule plaatsen zich voor de Main Round. De resultaten die in de poulefase behaald zijn worden meegenomen naar de Main Round. In de Main Round worden er drie wedstrijden gespeeld tegen de doorgestroomde teams uit poule C. Het toernooi wordt daarna vervolgd met de kwartfinales waar de vier beste landen uit beide Main Rounds (I en II) zich voor plaatsen. Op zaterdag 18 juni worden de halve finales gespeeld en de winnaar van het toernooi wordt bepaald op zondag 19 juni. 

Speelschema:
Dinsdag 14 juni
12:00 uur Nederland-Hong Kong (11:00 uur Nederlandse tijd)
17:30 uur Puerto Rico-Nederland (16:30 uur Nederlandse tijd)

Woensdag 15 juni
12:10 Nederland-Griekenland (11:10 uur Nederlandse tijd)

Selectie Beach Dames U18:

Naam Club
1. Ilva Blom JuRo Unirek/VZV
2. Milou Olde Bolhaar Olympia HGL
3. Eva Heuten Unitas
4. Josien van den Hoek Juro Unirek/VZV
5. Merel de Jager Juro Unirek/VZV
6. Lieke Jongejan Juro Unirek/VZV
7. Meike Luis Unitas
8. Elisa Marsman PCA/Kwiek
9. Veerle Meerstad Vlug en Lenig
10. Kyra Stege PCA/Kwiek

 

Begeleiding:

Naam Functie
1. Ronald Thijssen Bondscoach
2. Jip van Otterloo Assistent Coach
3. Linda Vreeling Fysiotherapeut
4. Kim Clarijs-Schuurbiers Team manager