Basisscholen Mijnpleinschool, de Nutsschool Laan van Poot en De Kerneel zijn Nederlands Kampioen Schoolhandbal 2022

Basisscholen Mijnpleinschool, de Nutsschool Laan van Poot en De Kerneel zijn Nederlands Kampioen Schoolhandbal 2022

Afgelopen zaterdag 11 juni gingen 24 regionale teams de strijd met elkaar aan om het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal. In sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem werd er in drie categorieën gespeeld: meisjes, jongens en gemengde teams.

Het NK is een bijzonder leuke manier om schoolkinderen te enthousiasmeren voor handbal. De onderlinge samenwerking tussen handballers en niet handballers is al jarenlang een enorm succes! We hebben veel mooie en sportieve wedstrijden gezien, waar aankomende talenten zich met hun schoolteams konden etaleren.

In de meisjes poule werd de finale gespeeld tussen de scholen St. Gerardusschool en Mijnpleinschool.  De wedstrijd werd gewonnen door Mijnpleinschool met 4 -1.

De jongens finale werd een hele spannende wedstrijd tussen de Nutsschool en Gerardusschool, uiteindelijk werd het een gelijkspel: 4–4. De teams moesten zich opmaken voor het nemen van vijf strafworpen, de Nutsschool Laan van Poot uit Den Haag wist het hoofd koel te houden en de serie te winnen.

Bij de gemengde teams werd de finale gespeeld tussen de Basisscholen De Kerneel en Campus Columbus. De Kerneel was net iets te sterk, ze wonnen de wedstrijd met 10-8.

Alle schoolteams konden ook deelnemen aan de side events op het buiten terrein. Een wedstrijdje op de stormbaan, wie is de snelste? Of deelnemen aan de handbalactiviteiten onder leiding van de Heren 1 van DFS uit Arnhem.

Naast de teamprijzen waren er ook prijzen voor de Talentvolste speelster/speler, keepster/keeper, de Fairplay prijs en het mooiste spandoek:

De prijzen voor de talenten gingen naar:
Talentvolste speelster           Jasmijn van de Mijnpleinschool
Talentvolste keepster            Liz van de Sint Janschool
Talentvolste speler                Mick van Sint Nicolaasschool
Talentvolste keeper               Twan van de Gerardusschool

De Fairplay prijs werd gewonnen door Mijnpleinschool uit Wijhe. Het mooiste en origineelste spandoek werd gemaakt door BS De Eshoek uit Annen.

Iedereen kon na een mooie handbaldag, moe maar voldaan naar huis.