Dames U20 spelen sterk oefentoernooi in voorbereiding op WK

Dames U20 spelen sterk oefentoernooi in voorbereiding op WK

De Dames U20 zijn afgelopen weekend in actie gekomen op het Scandinavian Open toernooi in het Zweedse Kalmar. De ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs speelde het toernooi in voorbereiding op het WK, dat van 22 juni t/m 3 juli plaatsvindt.

Vrijdag 10 juni stond de eerste wedstrijd op het programma tegen Denemarken. In de beginfase bouwde Nederland een ruime voorsprong op: 9-2. De Denen kwamen helemaal terug in de wedstijd en zorgde voor een gelijke ruststand: 13-13. In het tweede bedrijf liep de Scandinavische ploeg uit en bepaalde de eindstand op 23-30. Namens Nederland werd Kim Molenaar, gekozen tot Speelster van het Jaar, de topscoorder. Ze vond negen keer het net.

Een dag later, op zaterdag 11 juni oefende Nederland tegen het thuisland Zweden. De ruststand was hetzelfde als de dag ervoor: 13-13. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het eindsignaal klonk bij een stand van 27-27. Aan Nederlandse kant waren er veel verschillende doelpuntenmakers. Al stak Kim Molenaar er bovenuit met zeven treffers.

Zondag 12 juni werd het toernooi ’s ochtends om 10:00 uur afgesloten met de wedstrijd tegen Noorwegen. De Dames U20 speelden een sterke eerste helft. Beide teams zochten de kleedkamer op bij een stand van 12-17 op het scorebord. Nederland bleek net te sterk voor de Noren en boekte een knappe overwinning met 29-30. Opnieuw was het Kim Molenaar met de meeste goals achter haar naam, maar liefst 13 dit keer.

Het jeugdteam traint nog een aantal dagen op Papendal. Dinsdag 21 juni vertrekt de ploeg naar het Sloveense Celje voor het wereldkampioenschap. Nederland speelt in de poulefase wedstrijden tegen India, Slowakije en Japan.

Wedstrijden WK U20 Nederland:

Thuis Uit Datum Tijd Plaats
India Nederland Woensdag 22 juni 20:30 uur Lasko
Slowakije Nederland Donderdag 23 juni 18:30 uur Celje
Nederland Japan Zaterdag 25 juni 20:30 uur Celje