Special Olympics 2022 in Borne een groot succes

Special Olympics 2022 in Borne een groot succes

In het weekend van zaterdag 11 en zondag 12 juni zijn in 14 Twentse speelsteden de Special Olympics 2022 gehouden met 25 verschillende G-sporten. In Borne heeft de handbalvereniging Borhave op verzoek en in samenwerking met de gemeente Borne het toernooi georganiseerd. De organisatie heeft het toernooi mooi beschreven in onderstaand verslag.

Voor Borhave was een toernooi voor G-handballers nieuw en onbekend. Na maanden van vooroverleg met de Special Olympics organisatie was het zaterdagmorgen al vroeg het binnenkomen van de 9 deelnemende teams uit geheel Nederland in sporthal ’t Wooldrik. Het toernooischema was klaar, de vrijwilligers ingedeeld, in speciale Special Olympics tenues, voor wedstrijdsecretariaat, kantinedienst, scheidsrechters en oppassers bij het springkussen. Na afstemming door onze toernooiburgermeester met de coaches van de deelnemende teams kon het toernooi beginnen.

De deelnemers stonden al te trappelen om te mogen handballen. Sarah van SEW Nibbixwoud was de speelster die het eerste doelpunt scoorde tijdens deze Special Olympics Handbal 2022. Wat een passie, inzet en liefde hebben we twee dagen mogen ervaren bij alle spelers, maar ook bij hun coaches en begeleiding. Voor ons als organisatie (incl. vrijwilligers) was het een eer om hier deel van uit te mogen maken, en om dit te mogen organiseren. Het handbal was zo puur, zo eerlijk en respectvol, en wat kunnen we als sporters nog veel leren van onze G-handballers. Op zondagmorgen stonden de eerste handballers na een korte nacht alweer vroeg voor de sporthal om te kunnen handballen. In drie poules van drie teams werd gestreden om goud, zilver en brons, waarbij de poule-indeling op het eind van de eerste speeldag al was afgestemd met alle coaches. Niet op basis van gewonnen wedstrijden, maar op basis onderling overleg, zodat we drie poules van gelijke strekte in teams kregen.

Sarah van SEW Nibbixwoud

Alle deelnemers van de Special Olympics in Borne

Wat is er gestreden, en wat waren ze kapot na twee dagen handballen en twee feestavonden. Uiteindelijk werden de medailles, 3x 12 gouden medailles, 3x 12 zilver en 3x 12 brons, uitgedeeld door de waarnemend burgemeester van Borne Martin Velten samen met bestuurder Special Olympics Wil den Hartog. Ook de coaches en begeleiding van de teams werden niet vergeten en ontvingen een herinneringsmedaille. Uiteindelijk waren alle sporters “Champions” en werd het toernooi afgesloten met een polonaise van alle deelnemers, vrijwilligers en scheidsrechters. Ook de burgemeester ontkwam niet aan het deelnemen in deze polonaise.

Rest ons als organisatie niets dan zeer dankbaar te zijn om dit te mogen organiseren en meemaken, en willen nogmaals alle vrijwilligers, scheidsrechters, EHBO, kantine, Gemeente bedanken dat ze geholpen hebben dit toernooi tot een succes te maken.