Beach Handball thema-avonden en clinics succesvol in het land

Beach Handball thema-avonden en clinics succesvol in het land

De afgelopen weken zijn er verschillende Beach Handball thema-avonden gehouden om verenigingen enthousiaster te maken voor het spelen van Beach Handball. Tijdens deze avonden gaan we met elkaar in gesprek over de belemmeringen en verbeterpunten en hoe het NHV daarin van betekenis kan zijn voor haar verenigingen. Vooral het begeleidend kader en het niet beschikken over een beach accommodatie is een veel gehoorde belemmering. 

In diverse regio’s zijn er mooie onderlinge initiatieven geboren op het gebied van Beach Handball, of nieuw leven in geblazen. Bijvoorbeeld tijdens de thema-avond bij D.H.V. in Delden. Hier was een ruim aantal verenigingen vertegenwoordigd en is op deze avond besloten om de onderlinge Beach avonden weer op te pakken. Tijdens deze trainingsavonden komen jeugdteams van verschillende verenigingen samen om met elkaar te trainen en onderlinge partijtjes te spelen.

Naast de thema-avonden zijn er ook interactieve Beach Handball dagen. Tijdens deze dagen worden er workshops en clinics gegeven voor trainers, coaches en spelers om kennis te maken met Beach Handball. Jahn II uit Stadskanaal was gastheer van zo’n Beach Handball dag ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Beachpark. Een erg leerzame en leuke dag met stralend weer en enthousiaste deelnemers!

Ook handbalvereniging L.H.V. uit Leusden was het decor van een Beach Handball-dag. In de ochtend werd er gestart met een theoriesessie ‘Train de Trainers’ in de kantine om daarna met trainers en spelers het veld op te gaan. Zowel de jeugd als de Heren Senioren hebben meegedaan, wat aan het eind van de dag zelfs resulteerde in een Heren Beach team dat nog dit jaar wil gaan deelnemen aan een toernooi!

Op vrijdagavond 17 juni wordt er ‘Train de Trainers’ avond georganiseerd bij H.V. Grol uit Groenlo. Samen met jeugdspelers uit verschillende leeftijdscategorieën gaan de trainers het spelletje ervaren. Op deze manier krijgen ze handvatten om de Beach Handball trainingen nog beter te kunnen verzorgen.

Wil jij ook deelnemen aan een Beach Handball Thema-avond of dag? De volgende bijeenkomsten staan nog op de planning:

Maandag 20 juni | Handbalvereniging MOK, Dordrecht
Zaterdag 25 juni | Handbalvereniging V&L, Geleen
Woensdag 29 juni | Handbalvereniging SDS’99, Blaricum
Zaterdag 10 juli | Handbalvereniging KDO, De Kwakel

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: j.freriks@handbal.nl

Liever een éigen Beach Handball dag of avond bij jouw vereniging? Neem dan eveneens contact op via genoemd e-mailadres en we gaan samen kijken naar de mogelijkheden!