Beach Dames verliezen ruim van regerend Europees kampioen Duitsland

De Beach Dames hebben de laatste wedstrijd in de Main Round met 0-2 verloren van Duitsland. De regerend Europees kampioen was in beide sets te sterk: 14-23 en 14-26. Door de goede resultaten eerder deze week heeft Nederland zich geplaatst voor de kwartfinale. Morgen speelt de ploeg van bondscoach Peter Portengen om 12:10 uur tegen Denemarken. Alle wedstrijden van de Nederlandse Beach Dames worden live uitgezonden op Viaplay.

Duitsland onderschepte de opgegooide beginworp van de scheidsrechter en scoorde een tweepunter. Meike Kruijer deed de aanval daarop gelijk wat terug. Duitsland speelde aanvallend sterk en de keepster wist Nederland lang van het scoren af te houden. Krista Mol stuitte bij het nemen van een penalty op de doelvrouw. Oranje liep een achterstand op van 2-9.

De Duitse ploeg was de betere partij. Ze bouwden stapje voor stapje hun voorsprong uit naar: 10-19. Isabel Barnard rondde haar pirouette mooi af. De Nederlandse dekking had een blok in petto. Meike Kruijer scoorde een tweepunter, terwijl keepster Lisanne Bakker redding bracht op een penalty. Het geloof in een goed resultaat in de eerste set groeide even: 14-19. Meike Kruijer raakte het houtwerk na een mooie actie. Duitsland liet er vervolgens geen gras over groeien en wist voor het rustsignaal twee tweepunters te maken. Hierdoor ging de setwinst ruim naar onze Oosterburen: 14-23.

In de tweede set bleek Duitsland ook een maatje te groot. Al snel moest Nederland een ruime achterstand incasseren: 4-12. Het Duitse team had de zaken verdedigend goed op orde. De keepster pakte veel ballen en de dekking werkte goed samen. De Nederlandse speelsters konden in de aanval geen vuist maken en leden een aantal keer balverlies.

Het verschil schommelde lang tussen de acht en tien punten. Het lukte Nederland niet om dichterbij te komen. Meike Kruijer bracht de stand op 12-20. Daarna scoorde Duitsland drie tweepunters op rij. Isabel Barnard bepaalde de setstand op 14-26.