Beach Dames verliezen halve finale ruim van topland Duitsland

De Beach Dames hebben de halve finale op het WK verloren van topland Duitsland. Gisteren troffen de buurlanden elkaar ook in de laatste wedstrijd van de Main Round. Beide keren boekten de Duitsers een ruime overwinning. Vandaag ging de eerste set verloren met 18-10. In de tweede set was Duitsland met 25-16 te sterk. De formatie van bondscoach Peter Portengen gaat morgen strijden om de bronzen medaille. Thuisland Griekenland is om 15:00 uur (Nederlandse tijd) de laatste opponent. Het duel is  live te zien op Viaplay.

De regerend Europees kampioen Duitsland kwam sterk uit de startblokken: 6-2. Anna Buter begon goed aan de wedstrijd en trok de stand gelijk met haar derde tweepunter. Keepster Claudia ter Wal was een heuse sta-in-de-weg. Meerdere keren bracht ze knap redding. Nederland kreeg de kans om de voorsprong in de set te pakken, maar Krista Mol mistte een penalty.

Duitsland wist wel te scoren en sloeg een gaatje van vier punten: 10-6. Isabel Barnard maakte een mooie pirouette af. Even later deed Anna Buter hetzelfde kunststukje: 12-10. De Duitse ploeg bleef aanvallend de ruimtes vinden en speelde afwisselend. De setwinst kwam voor onze Oosterburen niet meer in gevaar. Ze liepen uit naar 18-10 voordat de scheidsrechters de eerste set affloten.

In de tweede set gingen de Duitsers door waar ze gebleven waren. Veel en makkelijk scoren. Nederland leed een aantal keer balverlies in de aanval en keek in no-time tegen een 10-2 achterstand aan. Bondscoach Peter Portengen riep zijn ploeg naar de kant. Zoë van Giersbergen had tijdens het WK veel als specialist gespeeld maar ging nu als zij-aanvaller fungeren. Dat deed ze naar behoren, ze scoorde twee keer uit een pirouette: 16-10.

Duitsland was duidelijk de betere ploeg. De Beach Dames vochten voor wat ze waard waren, maar kwamen niet dichterbij. Duitsland speelde secuur en vergrootte de voorsprong naar: 22-10. Krista Mol schoot als specialist een afstandsschot binnen, Marit van Ede rondde een vlieger af en Meike Kruijer benutte in de laatste seconde een penalty. Het mocht niet baten, de set ging ruim verloren met 25-14.