Jaap van der Pijll benoemd tot Lid van Verdienste van het NHV

Jaap van der Pijll benoemd tot Lid van Verdienste van het NHV

Op zaterdag 25 juni is Jaap van der Pijll tijdens de ALV benoemd tot Lid van Verdienste. Jaap heeft zich op verschillende gebieden ingezet voor de handbalsport, onder andere voor arbitrage en opleidingen.

Jarenlang was hij lid van de werkgroep Competitie en voorzitter van de commissie Opleidingen van de voormalig afdeling Amsterdam. Sinds 1985 was hij docent voor de scheidsrechters opleidingen van het NHV, daarnaast is hij ook docent geweest voor de opleiding scheidsrechters Beach Handball. Jaap was ook voorzitter van de werkgroep Scheidsrechters en lid van het afdelingsbestuur van de voormalige afdeling Noord-Holland Noord. Ook is Jaap actief geweest als rapporteur van de landelijke scheidsrechters en als waarnemer bij BENE-League- en eredivisiewedstrijden. Datzelfde deed hij ook bij de Limburgse Handbaldagen. Vanaf 2013 was hij lid van de werkgroep Scheidsrechters van het NHV waar hij talenten en de topgroep heeft begeleid, verantwoordelijk was voor de organisatie en indeling van verschillende jeugd NK’s en de vertaling van de IHF spelregels verzorgde. 

Het NHV wil Jaap van harte feliciteren met zijn benoeming en waardeert alles wat hij voor de handbalsport heeft gedaan!