Beach Heren winnen en verliezen op eerste dag Beach Championship

De Beach Heren hebben gewonnen en verloren op de eerste dag van het European Beach Championship. In de eerste wedstrijd om EK-kwalificatie werd gewonnen van Oekraïne. In een gelijkopgaande strijd werd het 2-1 in het voordeel van Nederland. In tweede duel van de dag was Hongarije met 2-0 te sterk. Vrijdag 8 juli neemt de ploeg het om 14:55 uur op tegen Frankrijk. Later op de dag, om 17:45 uur, is Zwitserland de tegenstander. De wedstrijden zijn live te zien op ehftv.com

Oekraïne-Nederland
Al vroeg in de wedstrijd stond de ploeg met 4-0 achter. Silas Speckmann maakte de eerste doelpunten namens Nederland: 4-3. Toch wist Oekraïne de voorsprong uit te bouwen. Met een pirouette en vlieger werd het 8-3. Via Thomas Robben, Jordy Baijens en Jasper Robben kon Oranje de aansluitingstreffer maken: 10-9. Het team van Danny Baijens bleef desondanks tegen een achterstand aankijken. Om en om scoorden de teams. Een penalty vloog achter de Nederlandse keeper, Max Voermans zette daar een tweepunter tegenover. Tot aan 16-15 bleef het verschil op een punt steken. Toen was het Oekraïne dat het initiatief nam en twee keer op rij scoorde: 20-15. Deze achterstand kwam Nederland niet te boven. Max Voermans en Jordy Baijens wisten het net nog te vinden, maar dit mocht niet meer baten. De eindstand van de eerste set werd door Oekraïne bepaald op 23-19.

In de tweede set was Nederland direct bij de les. Via Thomas Robben (2x) en Silas Speckmann stond er een 0-6 stand op het scorebord. Oekraïne wist knap terug te komen tot 8-8. Specialist Jordy Baijens scoorde en ook de tegenstander vond opnieuw het net. Toen pakte Nederland de draad weer op. Thomas Robben, Silas Speckmann en Jordy Baijens scoorden waardoor er een voorsprong van zes doelpunten werd gepakt: 10-16. Deze voorsprong werd niet meer weggegeven. In de slotminuten waren beide ploegen zeer doeltreffend. Om en om werd er gescoord, waardoor het verschil steeds tussen de vier en zes doelpunten bleef hangen. Het was Jasper Robben die de eindstand bepaalde in de tweede set: 18-23.

Shoot-outs moesten beslissing brengen in de wedstrijd. Oekraïne scoorde de eerste shoot-out. Silas Speckmann deed hetzelfde namens Nederland. Ook de tweede en derde poging van beide teams gingen raak. Een knappe redding van Silas Speckmann zorgde ervoor dat Oranje de voorsprong kon pakken. Met een rake pirouette wist Jasper Robben Nederland aan de goede kant van de score te zetten. De tegenstander scoorde de laatste poging ook, maar Sander Broeders verzekerde de Beach Heren van de winst met een raak schot.

Hongarije-Nederland
Hongarije maakte via een vlieger het eerste doelpunt van de wedstrijd. Max Voermans wist op dezelfde manier zijn kans af te maken. Opnieuw was de tegenstander trefzeker, Silas Speckmann zette daar een doelpunt tegenover. Tot aan 6-6 gingen de ploegen gelijk op. Het was Hongarije dat vervolgens met twee doelpunten achter elkaar afstand nam. Thomas Robben scoorde via een pirouette. De tegenstander zette daar vier doelpunten tegenover waarmee het verschil op tien goals kwam te staan: 18-8. Die achterstand kwam Nederland niet te boven. Er werden veel kansen gemist, waar de spelers van Hongarije de kansen wel verzilverden. Beide ploegen wisten in de slotfase nog vijf keer te scoren. Hierdoor bleef het verschil gelijk. Namens Nederland waren Max Voermans (2x), Silas Speckmann, Thomas Robben en Sander Broeder succesvol in de afronding. De eindstand in de eerste set werd bepaald op 28-18.

In de tweede set opende Silas Speckmann de score. Hongarije maakte snel de gelijkmaker waarna Thomas Robben een eenpunter liet noteren. Hongarije bleef wel tweepunters maken waardoor de tegenstander de voorsprong pakte: 4-3. Lang kon Oranje in het spoor blijven, beide teams waren scherp in de afronding. Bijna elke kans was raak. Voor Nederland was het met name Silas Speckmann die trefzeker was. Tot aan 16-15 kon Nederland de tegenstander volgen. Daarna was het Hongarije dat drie keer raak schoot en Oranje weerhield van het scoren: 22-15. Jasper Robben deed wat terug namens de ploeg van Danny Baijens, Hongarije zette daar twee doelpunten tegenover. In de slotfase vond Thomas Robben nog tweemaal het net. Hongarije deed hetzelfde met twee vliegers. De eindstand op het scorebord was 29-21.